1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Ανακοινώσεις
  8. /
  9. Επαναπροκήρυξη Εισαγωγής Υπ. Καταρτιζόμενων...

Επαναπροκήρυξη Εισαγωγής Υπ. Καταρτιζόμενων Σχολής ΑμεΑ Αθηνών Έτους 2022-2023

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σερρών με Παράρτημα ΡΟΜΑ, κατόπιν τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής επικοινωνίας με την Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών του Ο.Α.Ε.Δ [νυν Δ.ΥΠ.Α.] στο πλαίσιο της δικτύωσης και της ανάπτυξης συνέργειας μεταξύ των φορέων ενημερώνει τους πολίτες για τα παρακάτω:

Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία λειτουργεί από το 1990 επί της οδού Λ.Γαλατσίου 19 στην Αθήνα, προσφέροντας υπηρεσίες στον τομέα της κατάρτισης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Τα προγράμματα κατάρτισης που λειτουργούν στην Σχολή στοχεύουν στην επαγγελματική εξειδίκευση ανέργων ατόμων με αναπηρίες σε ειδικότητες που συνάδουν με την ιδιαιτερότητα τους, έτσι ώστε οι απόφοιτοι/ες να έχουν την δυνατότητα να εργαστούν ή να αυτοαπασχοληθούν.

Η φοίτηση διαρκεί δύο σχολικά έτη [1800 ώρες εκπαίδευσης] και είναι επιδοτούμενη με ημερήσια αμοιβή ύψους 30 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο, προσφέροντας το συνδυασμό κοινωνικής στήριξης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα της σχολής στο γνωστικό αντικείμενο “Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος – Τηλεκατάρτιση” (για απόφοιτους Λυκείου) που αφορά τους δημότες μας, απευθύνεται:

1. Σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω [με βάση την ισχύουσα γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ΙΚΑ ή απόφαση ΚΕΠΑ] ηλικίας 18-58 ετών ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, εθνικότητας και με παθήσεις όπως:

  • Σωματικές Αναπηρίες

  • Κινητικά προβλήματα

  • Οργανικές ανεπάρκειες

  • Ελαφρά νοητική υστέρηση

2. Σε Έλληνες/δες υπηκόους ή ομογενείς, καθώς και αλλοδαπούς/ες που γεννήθηκαν και διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα ή κατέχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της ελληνικής τουλάχιστον Β επιπέδου.

Συνοψίζοντας σχετικά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

  • να ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ

  • να διαθέτουν δελτίο ανεργίας

  • να επιθυμούν να αποκτήσουν δεξιότητες με σκοπό την εργασιακή επανένταξη

  • να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην εκπαιδευτική διαδικασία

  • να γνωρίζουν, ότι το επίδομα που λαμβάνουν από τον ΟΠΕΚΑ λόγω της αναπηρίας τους ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ κατά την διάρκεια της κατάρτισης

Οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι 10 (Δέκα) και η αποστολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ταχυδρομικώς (με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά), από την Τρίτη 18/10/2022 έως τη Δευτέρα 24/10/2022, στη διεύθυνση: Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, Λ. Γαλατσίου 19, Τ.Κ. 11141, Αθήνα.

Τέλος, επισυνάπτεται το link της επαναπροκήρυξης, το οποίο περιλαμβάνει την αίτηση και την πρόσκληση στην οποία αναφέρονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η ημερομηνία και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

https://www.dypa.gov.gr/symplhromatikh-prosklhsh-ekdhloshs-endiaferontos-ghia-tin-eisaghoghi-trianta-triwn-33-katartizomenon-sti-skholi-amea-athinwn-ghia-to-skholiko-etos-2022-2023