Έντονη η σερραϊκή παρουσία στην FILOXENIA 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  23 Νοεμβρίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έντονη η σερραϊκή παρουσία στην FILOXENIA 2016, τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (18-20 του τρέχοντα μήνα).

Ειδικότερα, στην έκθεση ο Δήμος Σερρών (που εκπροσωπήθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανάπτυξης – Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη) συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο επισκέφθηκαν χιλιάδες επισκεπτών.
Η επιτυχία της φετινής διοργάνωσης υπήρξε εντυπωσιακή, καθώς οι επισκέψεις των εμπορικών επισκεπτών ήταν αυξημένες κατά 72%, σε σχέση με πέρσι, ενώ προσήλθαν ξένοι εμπορικοί επισκέπτες και hostedbuyers από 34 χώρες.
Συνολικά 621 εκθέτες, 383 hostedbuyers και περισσότερα από 5.000 προγραμματισμένα επιχειρηματικά «ραντεβού» συνέθεσαν τις μεγαλύτερες Philoxenia και Hotelia της τελευταίας πενταετίας.
Πολύ πλούσιο και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων των δύο εκθέσεων, όπου παρουσιάστηκαν προορισμοί, βιωματικές τουριστικές εμπειρίες, αλλά και επίκαιρα θέματα του τουριστικού κλάδου.
Η Philoxenia και η Ηotelia υλοποιούνται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του ΕΟΤ, καθώς και όλων των μεγάλων τουριστικών φορέων της χώρας.
 

Από το Γραφείο τύπου