1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. Δράση Εθελοντισμού που αφορά...

Δράση Εθελοντισμού που αφορά Φυσική Δραστηριότητα – Ευεξία σε ευπαθείς ομάδες

Με συμμετοχή πολλών εθελοντών διοργανώθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 11:00 πμ. η Δράση Εθελοντισμού που αφορά Φυσική Δραστηριότητα – Ευεξία σε ευπαθείς ομάδες, σε μία συνεργασία του Δήμου Σερρών με το ΤΕΦΑΑ Σερρών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ) στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη και λειτουργία Δικτύου Εθελοντισμού υποστήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού στο Δήμο Σερρών».
Η δράση διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών και στόχο είχε την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στον περιορισμό των διακρίσεων που υφίστανται οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού στην καθημερινή τους διαβίωση.
Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές του Δήμου Σερρών, με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, κα. Σωτηρία Πάνου, καθώς και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως μέλη του Συλλόγου Ατόμων Σκλήρυνσης κατά Πλάκας του Νομού Σερρών και μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Σερρών.
Οι δραστηριότητες του προγράμματος περιλάμβαναν ασκήσεις φυσικής δραστηριότητας και ευεξίας κατάλληλα δομημένες για τις ανάγκες των παραβρισκόμενων. Ο σχεδιασμός του προγράμματος, η καθοδήγηση η εποπτεία έγινε από την Αντιπρόεδρο των ΤΕΦΑΑ Σερρών, Καθηγήτρια κα. Φωτεινή Αραμπατζή, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, κα. Ερμιόνη Καταρτζή και την κα.Μαρία Κοντού, μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.
Συνολικά στη Δράση συμμετείχαν περίπου 15 εθελοντές.
Η δράση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Σερρών , το ΤΕΦΑΑ Σερρών και από την Ανάδοχο εταιρεία του έργου, DOTSOFT ΑΕ. Λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας, ενώ ο ανάδοχος μερίμνησε για νερά, χυμούς και μπάρες δημητριακών.