Στολίζω την πόλη μου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Στολίζω την πόλη μου»

    Στις 15 Δεκεμβρίου 2016, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Σερρών πραγματοποίησαν για 6η συνεχή χρονιά τη δράση με τίτλο «Στολίζω την πόλη μου», μια δράση που έχουν αγκαλιάσει με ιδιαίτερη αγάπη όλοι οι μαθητές.
    Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 600 περίπου παιδιά από το 1ο Δ.Σ., το 2ο Δ.Σ., το 3ο Δ.Σ. το 4ο Δ.Σ., το 7ο Δ.Σ., το 11ο Δ.Σ., το 18ο Δ.Σ., το 20ο Δ.Σ., το 21ο Δ.Σ., το 23ο Δ.Σ. Σερρών, το Πειραματικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο, το 3ο Γυμνάσιο, το 4ο Γυμνάσιο, το 5ο Γυμνάσιο, το 6ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο Σερρών, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών, το 2ο Ε.Π.Α.Λ., το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σερρών, το Ειδικό ΤΕΕ-ΕΠΑΛ, το Νηπιαγωγείο Παραλιμνίου,  το “Παιδικό Κολλέγιο” και το “Ουράνιο Τόξο”, στολίζοντας το δικό τους Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και κάνοντας την πόλη μας πιο όμορφη βάζοντας την καλλιτεχνική τους σφραγίδα στη διαμόρφωση του εορταστικού κλίματος.
    Μαθητές, Καθηγητές και Δάσκαλοι της πόλης μας επιμελήθηκαν το στολισμό φυσικών ελάτων και πεύκων (διατέθηκαν συνολικά 27 φυσικά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από το Δασαρχείο Σερρών) που στήθηκαν κατά μήκος του πεζόδρομου της οδού Κων/νου Καραμανλή δίνοντας μια ξεχωριστή εορταστική εικόνα στην πόλη μας.
    Η γιορτή πλαισιώθηκε από μουσική και ελληνικά και γαλλικά τραγούδια από τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και από το Μουσικό Σχολείο που χάρισε με την παρουσία του μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη εορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.
    Έγινε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν από τον Δήμαρχο Σερρών, κ. Πέτρο Αγγελίδη και από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης κα Σοφία Μπιτζίδου.
    Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, στους Δ/ντές των σχολικών μονάδων, στους καθηγητές και δασκάλους συνοδούς, τεχνικών και άλλων ειδικοτήτων που επιμελήθηκαν τα στολίδια των δέντρων και φυσικά σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι απέδειξαν ότι διαθέτουν μεράκι και καλλιτεχνικές ανησυχίες.
    Επίσης, ευχαριστούμε το Δασαρχείο Σερρών και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που με την παρουσία τους ανέδειξαν την αγαπημένη χριστουγεννιάτικη δράση όλων των μαθητών.
    Τέλος, να ευχαριστήσουμε την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ Σερρών που για πρώτη φορά συμμετείχαν στη δράση μας στα πλαίσια έναρξης της κοινωνικής τους δράσης στην Περιφέρεια, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για την Κοινωνική Κουζίνα του Δήμου Σερρών. Στη συγκέντρωση τροφίμων έδωσαν το μεγάλο παρών όλοι οι μαθητές με την προσφορά τους, εκπαιδευτικοί και πλήθος πολιτών.
 
Από το Γραφείο Τύπου