Μήνυμα του Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη για τις εορτές των Χριστουγέννων

Σερραίες και Σερραίοι,

Ο εφετινός εορτασμός των Χριστουγέννων και της έλευσης του νέου χρόνου πρέπει να είναι διαφορετικός.

Στον κυκεώνα των δραματικών εξελίξεων που βιώνουμε κι εν μέσω της πρωτοφανούς πολυεπίπεδης κρίσης, η οποία-δυστυχώς-συνεχίζεται, θα εορτάσουμε την Θεία Γέννηση και το πέρασμα στο νέο έτος που βρίσκεται ήδη προ των πυλών.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τους κινδύνους για την πατρίδα είναι ανάγκη να σταθούμε δυνατοί κι επί τέλους ν’ αντιληφθούμε την σπουδαιότητα της ομόνοιας, της συμπόρευσης, της αλληλοκατανόησης και της συγχώρεσης.

Οι καιροί είναι ύποπτοι, επικίνδυνοι κι έτσι το μήνυμα των Χριστουγέννων πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αντίδοτο στο δηλητήριο των καταστάσεων που είμαστε υποχρεωμένοι να υπομένουμε και των σκληρών ειδήσεων που μας κατακλύζουν καθημερινώς.

Αυτές τις γιορτές, εν όψει του 2017, ας αναλογιστούμε ότι δεν πρέπει να είμαστε μόνοι, ενώ υπάρχουν άνθρωποι δικοί μας, πρόσωπα που μας νοιάζονται και μας αγαπούν, αλλά κι αυτοί οι οποίοι απέμειναν μόνοι.

Το ισχυρότερο όπλο κατά της επιβαλλόμενης βαρβαρότητας των σκληρών μέτρων και της διάχυτης μιζέριας είναι η επανένωση με τους οικείους, τους συγγενείς και φίλους.

Μ’ αισθήματα ειλικρινούς διάθεσης ας σκεφθούμε κι ας πράξουμε καλώς, διότι πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας ποιοι είναι και θα είναι οι συμπαραστάτες και σύμμαχοί μας τις δύσκολες στιγμές.

Σερραίες και Σερραίοι,

Οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν την ευκαιρία να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα και ο νέος χρόνος μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα παρά την γενικευμένη απαισιοδοξία.

Πρέπει να είμαστε ενσυνείδητα όλοι μαζί, κι όχι μόνοι όπως πραγματικά είμαστε τώρα.

Καλά Χριστούγεννα και  ευτυχισμένο το 2017.

Πέτρος Αγγελίδης

Δήμαρχος Σερρών