Βράβευση της Κ.Ε.ΔΗ.Σ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για το καλύτερο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης αθλητισμού πανελλαδικά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                             Σέρρες  22 Φεβρουαρίου 2017    
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βράβευση της Κ.Ε.ΔΗ.Σ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για το
καλύτερο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης αθλητισμού πανελλαδικά
 
Στην άριστη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Σερρών και του Τ.Ε.Φ.Α.Α Σερρών  αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ κ. Ραμπότας Ευθύμιος και ο Πρόεδρος του ανωτέρω εκπαιδευτικού ιδρύματος  κ. Κέλλης Ελευθέριος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017.
Η υλοποίηση αυτής της συνεργασίας βραβεύτηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σαν το καλύτερο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης  που πραγματοποιήθηκε μέσω ΕΣΠΑ, σε σχέση με τον αθλητισμό πανελλαδικά.
Συγκεκριμένα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο υλοποιώντας πρόγραμμα ΕΣΠΑ  για πρακτική άσκηση φοιτητών του Πανεπιστημίου, εφάρμοσε σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.Σ του Δήμου Σερρών πρόγραμμα πρακτικής άσκησης γυμναστών.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 2.000 περίπου φορείς Δημοσίου και ιδιωτικού φορέα από όλη την Ελλάδα και 38 φορείς βραβεύτηκαν για την άριστη εφαρμογή του προγράμματος.
Ένας από τους φορείς που βραβεύτηκαν ήταν και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ του Δήμου Σερρών, η οποία εφάρμοσε το πρόγραμμα γυμναστών.
Συγκεκριμένα στελεχώθηκαν οι δομές Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π  Μ.Ε.Α και τα γυμναστήρια ενηλίκων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ από φοιτητές  του Τ.Ε.Φ.Α.Α Σερρών, που κάνουν την πρακτική τους .
Το βραβείο παρέλαβε σε ειδική τελετή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στις 18 Ιανουαρίου 2017 ο υπεύθυνος του προγράμματος για την Κ.Ε.ΔΗ.Σ, γυμναστής Νίκος Ιλανίδης.
Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Φ.Α.Α  αναφέρθηκε στη συνεργασία λέγοντας ότι «η σχέση μεταξύ ΤΕΦΑΑ και Δήμου Σερρών είναι εξαιρετική προς ωφέλεια τόσο των φοιτητών όσο και των δημοτών του Δήμου,  που έχουν την ευκαιρία να  απολαμβάνουν αθλητικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου» τέλος ευχήθηκε στην συνέχιση αυτής της συνεργασίας.
Το λόγο πήρε η Επίκουρος Καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ κ. Καταρτζή Ερμιόνη – υπεύθυνη των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης του ΑΠΘ η οποία αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ, αφού ευχαρίστησε τον κ.Κέλλη, είπε ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ από την υλοποίηση του προγράμματος, αφού μας δόθηκε η δυνατότητα να στελεχώσουμε τις δομές μας με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να υλοποιήσουμε το έργο μας.
«Η συνεργασία με το Τ.Ε.Φ.Α.Α θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις αφού το πανεπιστημιακό ίδρυμα του τόπου μας διαθέτει επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου», ολοκλήρωσε ο κ. Ραμπότας.
Από το Γραφείο Τύπου