1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. 4η Συνάντηση Εργασίας Τοπικής...

4η Συνάντηση Εργασίας Τοπικής Ομάδας Στήριξης έργου MAPS – Καλές Πρακτικές Επανάχρησης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Σέρρες,  03/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: 4η Συνάντηση Εργασίας Τοπικής Ομάδας Στήριξης έργου MAPS – Καλές Πρακτικές Επανάχρησης

H 4η Συνάντηση του Πυρήνα της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του συγχρηματοδοτούμενου έργου MAPS – Military Assets as Public Spaces (MAPS – Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι) που συμμετέχει ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την περιήγησή της Ομάδας στους χώρους του πρώην στρατοπέδου «Παπαλουκά» όπου και παρουσιάστηκαν εν συντομία στους συμμετέχοντες τα διάφορα κτίρια και η προτεινόμενη χρήση τους από τη μελέτη πολεοδόμησης, καθώς και οι  προσπάθειες προσωρινής επανάχρησης μερικών από αυτά, όπως του κτιρίου που προορίζεται για το Μουσείο Ξενάκη. Ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος Μυστακίδης ξενάγησε την Ομάδα και στους αξιόλογους υπαίθριους χώρους του ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσπάθεια της πολύ πετυχημένης ετήσιας εκδήλωσης του ECO FESTIVAL, που φιλοξενείται στο χώρο αυτό. Στη συνάντηση που ακολούθησε την ενδιαφέρουσα ξενάγηση, τα μέλη της Τοπικής Ομάδας ενημερώθηκαν από τον Τεχνικό Σύμβουλο, για την έως τώρα πρόοδο υλοποίησης του έργου, αλλά και από την κα Τσούκα, υπάλληλο στο Τμήμα Περιβάλλοντος – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και μέλος της Ομάδα Διοίκησης του έργου MAPS και τον κ. Γκεντσίδη, μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Σερρών και της ΤΟΣ και για τις επιστημονικές παρουσιάσεις και την ιδιαίτερη γνώση και τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στο 2ο Διακρατικό Εργαστήριο του MAPS που έγινε στο Koblenz της Γερμανίας. Επίσης, ξεκίνησε και η προετοιμασία εν όψει του επόμενου- 3ου Διακρατικού Εργαστηρίου – που θα γίνει τον προσεχή Μάιο στο Espinho της Πορτογαλίας

Όλα τα μέλη της Τοπικής Ομάδας των Σερρών (Τ.Ο.Σ.) θα κληθούν να προτείνουν τρόπους προσωρινής επανάχρησης των πρώην στρατοπέδων, ενώ όλοι συμφώνησαν για την ενεργό συμμετοχή και προβολή του έργου  MAPS  και του Ευρωπαϊκού Δικτύου του, στο προσεχές ECO FESTIVAL του Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο MAPS :
Facebook: URBACT_Maps και Urbact_maps Serres
Twitter: @URBACT_MAPS
YouTube: URBACT_MAPS