Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας

«Μανούλα, τι λέξη γλυκιά!» ήταν ο τίτλος των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από το Δήμο Σερρών, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον Σύλλογο Σερραίες Μανούλες, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου, στην πόλη των Σερρών.

Στις διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Σέρρες για τη γιορτή της μητέρας, συμμετείχε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία στο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στον πολλαπλό ρόλο της μητέρας, ενώ ιδιαίτερα αναφορά έκανε στη μητέρα της, την οποία έχει χάσει από τη ζωή. Συγκεκριμένα, η κ. Μητλιάγκα, ανέφερε: «Το να είσαι μητέρα είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά είναι μια γλυκιά ευθύνη. Για εμένα αυτή η ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είχα την τύχη, να έχω μια καταπληκτική μητέρα, την οποία έχω χάσει. Θεωρώ πραγματικά ότι ο άνθρωπος που είμαι και ο άνθρωπος που έγινα, οφείλεται κατά μεγαλύτερο μέρος στη μητέρα μου. Η βάση που σου δίνει η μητέρα, το στήριγμα, η αγάπη, η αγκαλιά και αυτό που εισπράττεις από την μητέρα είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στον κόσμο».

Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου 2024, η εκδήλωση έλαβε χώρα στην οδό Δορυλαίου μπροστά στο Άγαλμα της Μητέρας εις μνήμην της Πάττυς Κουτμερίδου, στην οποία συμμετείχε το μουσικό σχήμα μαθητριών του Μουσικό Σχολείο Σερρών “Παιδείας Τέχνη” και “Σπασμένα Κλειδιά”.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου 2024, στην Πλατεία Ελευθερίας, με μουσική, χειροτεχνίες και παιχνίδια. Παράλληλα υπήρχε και bazaar για την ενίσχυση του Συλλόγου Σερραίες Μανούλες.

Επιπλέον, η βοηθός μητρότητας κ. Μαρία Σιγκιρίδου ενημέρωνε τις μητέρες για τη συναισθηματική υποστήριξη στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία, ενώ η σύμβουλος θηλασμού της LLL κ. Ελισάβετ Μιχαηλίδου παράδωσε συμβουλές για την τέχνη του θηλασμού.

Τα έσοδα του bazzar θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό βοηθώντας μια μητέρα της πόλης των Σερρών.

Τις διήμερες εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γραμμάτων, Τεχνών και Εξωστρέφειας κ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κ. Δέσποινα Χατζηγαβριήλ, η Δημοτική Σύμβουλός κ. Λεμονιά Κεσούλη, ο πρώην βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, κ. Στάθης Κουτμερίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Σερραίες Μανούλες» κ. Βασιλική Πέτσα, τα μέλη του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνα Καλένδραλη, κ. Θεοδότη Παπάζογλου, Σερραίες και Σερραίοι.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Φιλίτσα Γκόβρανου.