Σε ετοιμότητα ο Δήμος Σερρών για τις Ευρωεκλογές

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Σερρών για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, ώστε να εξυπηρετηθούν οι δημότες-ψηφοφόροι και να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα την ημέρα των εκλογών.

Τα εκλογικά τμήματα στο Δήμο Σερρών θα είναι 121, ενώ σήμερα αναρτώνται στους προκαθορισμένους χώρους (Είσοδος Δημαρχείου, Διοικητήριο και Δικαστικό Μέγαρο), οι πίνακες με τα εκλογικά τμήματα, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την ομαλή διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Σε άψογη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τις  υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών,  της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και την Διευθύνσεων Εκπαίδευσης προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την Κυριακή 9 Ιουνίου κατά την άσκηση ου εκλογικού δικαιώματος των συμπολιτών μας» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού Σχεδιασμού και Αναδιάρθρωσης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Νίκος Κουφοτόλης.

 Αξίζει να αναφερθεί ότι τα σχολικά συγκροτήματα του 2ου Γυμνασίου/ Λυκείου και του 4ου Γυμνασίου/Λυκείου, τα οποία είναι διαχρονικά τα μεγαλύτερα εκλογικά κέντρα, εξαιρούνται, από την εκλογική διαδικασία, καθώς έχουν οριστεί ως εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Επομένως, οι εκλογείς που ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις συγκεκριμένες σχολικές δομές, υποχρεωτικά θα μετακινηθούν σε άλλα εκλογικά τμήματα.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Σερρών με ένα κλικ στο εικονίδιο «Μάθε που ψηφίζεις», οι πολίτες μπορούν να δουν το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν με βάση την διεύθυνση της κατοικίας τους.

Επίσης, ο Δήμος Σερρών ενημερώνει ότι στην είσοδο κάθε εκλογικού κέντρου και συγκεκριμένα στο ισόγειο, θα υπάρχει «Σημείο υποδοχής ΑΜεΑ», για τα άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα. Ο δημοτικός υπάλληλος που θα παρευρίσκεται εκεί θα ενημερώνει τον δικαστικό αντιπρόσωπο, ο οποίος για λόγους διαφάνειας και συνοδευόμενος από μέλος της εφορευτικής επιτροπής, θα κατεβαίνει στον πολίτη για να ασκήσει ο τελευταίος το εκλογικού του δικαίωμα, τηρώντας όλα τα μέτρα για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

Πληροφορίες για τους πολίτες

Το Δημοτολόγιο του Δήμου θα είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση των πολιτών το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 8:00 – 20:00 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 7:00 – 19:00. (Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2321350131 & 2321350117)

Το ΚΕΠ του Δήμου Σερρών θα λειτουργεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 από τις 8:00 έως τις 14:00. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2321350000)