1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Ανακοινώσεις
  8. /
  9. Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών...

Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Μια εποικοδομητική συνάντηση είχε σήμερα το πρωί η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιθυμίας των μαθητών, στο πλαίσιο του μαθήματος της «Μελέτης».

Οι μικροί μαθητές ζήτησαν να ενημερωθούν από τη Δήμαρχο Σερρών για το Δήμο, τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και για τις αποφάσεις που λαμβάνονται προς όφελος των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι μαθητές και οι μαθήτριες έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα στην κ. Μητλιάγκα, αναφορικά με την ασφάλεια των σχολικών μονάδων, τις υπηρεσίες του Δήμου για τους συνανθρώπους μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην πόλη και ζήτησαν την επέκταση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Επίσης, οι μαθητές διάβασαν και κατέθεσαν τα αιτήματά τους στη Δήμαρχο για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η σχολική τους μονάδα στην οποία φοιτούν.

Η Δήμαρχος Σερρών, ευχαρίστησε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την επίσκεψή τους, στο δημαρχείο, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και τους προέτρεψε όταν μεγαλώσουν να ασχοληθούν με τα κοινά, γιατί-όπως είπε-έτσι γίνεται η κοινωνία καλύτερη. Παράλληλα, τόνισε ότι για τη Δημοτική αρχή η ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία αποτελεί προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, η κ. Μητλιάγκα τόνισε: «Για τη δική μας δημοτική αρχή, τα σχολεία, βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα. Έχει γίνει καταγραφή από τους αρμόδιους αντιδημάρχους όλων των αναγκών σε συνεργασία με τους διευθυντές και στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε περισσότερα χρήματα για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων».

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ. Ελπίδα Αγραφιώτου και κ. Ελένη Τατιτζικίδου.