1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Ανακοινώσεις
  8. /
  9. Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών...

Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα υποδέχτηκε τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας, κ. Ζαν-Λυκ Λαβό στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησής που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024.

Η επίσκεψη του Γενικού Προξένου αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση των διμερών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της πόλης Fosses  και του Δήμου Σερρών και στην  αναθέρμανση των σχέσεων των δύο αδελφοποιημένων πόλεων. Η κ. Μητλιάγκα και ο κ. Λαβό, συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή για την προώθηση κοινών δράσεων.

«Σκοπός της συνάντησης ήταν να “ξαναζωντανέψουμε” τις σχέσεις των δύο πόλεων, θυμίζοντας ότι ο Δήμος Σερρών έχει υπογράψει πρωτόκολλο συμφωνίας το 1986. Η αδελφοποίηση με την πόλη Fosses της Γαλλίας, έχει σκοπό να προωθήσει τις ανταλλαγές και την αλληλοβοήθεια ανάμεσα στους λαούς μέσα σ’ ένα πνεύμα του χάρτη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των αδελφοποιημένων πόλεων. Υποσχεθήκαμε στον Πρόξενο της Γαλλίας, να ανανεώσουμε το μνημόνιο αδελφοποίησης και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses να πραγματοποιήσουμε από κοινού δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων  των δύο πόλεων», τόνισε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαβό ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Σερρών για τη φιλοξενία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και πάλι οι σχέσεις μεταξύ των δήμων για φιλοξενία των Γάλλων μαθητών και μαθητριών στην Ελλάδα και αντίστροφα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, κ. Χρυσούλα Δρίγκα, η Αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κ. Λεμονιά Κεσούλη, ο Γραμματέας του Προξένου, ο υπεύθυνος Πολιτιστικών θεμάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Λίγο πριν την αναχώρηση από τις Σέρρες, ο κ. Λαβό επισκέφθηκε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» και ξεναγήθηκε στους χώρους του.