Στις Σέρρες το 3ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης από τις 9 έως τις 16 Ιουλίου

Με την συνδιοργάνωση του Δήμου Σερρών και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών πραγματοποιεί στις Σέρρες, το 3ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης Ε1 στα γήπεδα τένις του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου των Σερρών (Ιωάννης Τσιντσάρης) στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και στα γήπεδα αντισφαίρισης ΕΛΠΙΔΑ ΑΞΤΕ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από την Τρίτη 9 Ιουλίου έως την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024.
Η πόλη των Σερρών για μια ολόκληρη εβδομάδα θα φιλοξενήσει 300 αθλητές και αθλήτριες της αντισφαίρισης απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα αγωνιστούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής σε διαφορετικές κατηγορίες που καλύπτουν όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα. Πρόκειται για ένα ακόμη αθλητικό γεγονός, το οποίο θα λάβει χώρα στις Σέρρες με τους αθλητές, αθλήτριες, γονείς και προπονητές, στο περιθώριο των αγώνων να επισκέπτονται διάφορα τουριστικά σημεία, προκειμένου να γνωρίσουν ακόμη περισσότερο την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
«Ο Δήμος Σερρών στηρίζει πάντα τέτοιες διοργανώσεις. Είμαστε εδώ και φιλοξενήσουμε με χαρά τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα και ήδη από την αρχή της θητείας μας προσπαθούμε να ενισχύσουμε όσο μπορούμε τέτοιες δράσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και το επόμενο διάστημα, με την ελπίδα να καθιερωθούν οι Σέρρες ως ένας τόπος συνάντησης του αθλητικού κόσμου. Οι Σέρρες έχουν παράδοση στον αθλητισμό, έχουν υποδομές, οι οποίες κάποιες είναι ταλαιπωρημένες, αλλά είναι μεγάλη στόχευση, τουλάχιστον από πλευράς Δήμου Σερρών και ήδη έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να επενδυθούν χρήματα στις αθλητικές υποδομές. Χρέος μας όλων είναι να μπορέσουμε να αυξήσουμε στην πόλη μας τον αθλητισμό και την επισκεψιμότητα που τόσο πολύ μας λείπει» ανέφερε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες.
Από την πλευρά του, ο Αντιπειφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ανέφερε ότι για μια εβδομάδα η κάρδια της αντισφαίρισης θα «χτυπά» στην πόλη των Σερρών. «Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και Δήμος Σερρών ενώνουν για μια ακόμη φορά δυνάμεις και γι’ αυτή την αθλητική διοργάνωση, προκειμένου κι αυτοί οι αγώνες να γίνουν θεσμός για τη πόλη» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.
Τέλος, τόσο πρόεδρος του Συλλόγου Αντισφαίρισης Σερρών, κ. Άρης Γραμματόπουλος, όσο και ο Έφορος Αγωνιστικού ΕΦΟΑ, κ. Γιάννης Αθαναηλίδης κάλεσαν όλους τους Σερραίους και τις Σερραίες, φίλες και φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες αντισφαίρισης, ενισχύοντας με την παρουσία τους, τις προσπάθειες των αθλητών.
Η είσοδος στους αγώνες για το κοινό είναι ελεύθερη.