1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα...

Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα μέλη της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Σερρών από τη Δήμαρχο Βαρβάρα Μητλιάγκα

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, τον αρχιμουσικό και τα μέλη της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Σερρών, απονέμοντάς τους αναμνηστικά τιμητικά διπλώματα, για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις εορτασμού της 111ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών.

Η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Σερρών λαμβάνει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, λιτανείες, παρελάσεις και άλλα δρώμενα του τόπου και των γύρω χωριών του Δήμου Σερρών. Η Φιλαρμονική αποτελείται κυρίως από παιδιά άνω των 10 ετών και η φοίτηση όλων είναι δωρεάν.

Σκοπός της είναι η καλλιέργεια και προαγωγή της καλλιτεχνικής δημιουργίας, προσφέροντας παράλληλα ανεκτίμητη μουσική παιδεία στα μέλη της με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση, την ανάπτυξη της μουσικής και του πολιτισμού αυτού του τόπου.

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, επέδωσε τα εύσημα στον αρχιμουσικό και στα μέλη της Φιλαρμονικής μπάντας και δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή έχει στόχο να εδραιώσει μια μόνιμη φιλαρμονική στο Δήμο Σερρών, προκειμένου να μην επαναληφθούν καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου, ξεχωριστά την καθεμιά και τον καθένα σας, για τη συμμετοχή σας στη φιλαρμονική, η οποία αν και πέρασε από “σαράντα κύματα” όλοι σας παραμείνατε πιστοί και ανασυνταχθήκατε πολύ σύντομα. Σε κάθε εμφάνισή σας, πραγματικά σας θαυμάζω. Ως Δήμος Σερρών κάνουμε προσπάθειες να εδραιωθεί μια μόνιμη φιλαρμονική για να μην περάσει ξανά αυτά που πέρασε. Εύχομαι σε όλους σας καλή πρόοδο και να συνεχίσετε με επιμονή και δουλειά να καταφέρνετε πολλά πράγματα».

 Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χρυσάνθη Παλάζη από την πλευρά της, τόνισε ότι η φοίτηση στη φιλαρμονική είναι δωρεάν, ενώ παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπάρχει και το μουσικό φυτώριο για τα μικρότερα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική.

Τέλος, ο αρχιμουσικός κ. Κωνσταντίνος Γκανιόπουλος ανέφερε ότι τα μέλη θεωρούν τη φιλαρμονική μπάντα ως δεύτερο σπίτι τους. «Μαθητές, μαθήτριες και γονείς στηρίζουν αυτή τη “μουσική οικογένεια” που έχει δημιουργηθεί καθώς πρόκειται για μια δραστηριότητα που διαμορφώνει χαρακτήρες. Μέσα από την φιλαρμονική τα παιδιά εξελίσσονται και αναδεικνύονται ταλέντα» τόνισε ο κ. Γκανιόπουλος, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε όποιον ή όποια ενδιαφέρεται να εγγραφεί στην φιλαρμονική μπάντα  του Δήμου Σερρών.