Τιμήθηκε η μνήμη του Ήρωα Μακεδονομάχου Καπετάν Μητρούση

Εκδήλωση στη μνήμη του Ήρωα Μακεδονομάχου Καπετάν Μητρούση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιουλίου 2024, στο Κάτω Μητρούσι του Δήμου Σερρών.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τιμής και μνήμης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Ήρωα από τον πατέρα Ιωάννη και από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τη Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μητρουσίου κ. Αριστείδη Μπεχτσή, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απογόνων κ. Αθανάσιο Τσακίρη και τον Γραμματέα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Σερρών κ. Φυλακτό Φυλακτάκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό Ύμνο.

«Φέτος συμπληρώνονται 117 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του Καπετάν Μητρούση, ο οποίος αγωνίστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας, των Σερρών και της Πατρίδας. Μ’ αυτή τη σεμνή τελετή αποτίουμε φόρο τιμής στον Σερραίο Ήρωα, που θυσιάστηκε προκειμένου να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι» τόνισε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.

«Τιμήσαμε τον Μακεδονομάχο Καπετάν Μητρούση. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον τόπο καταγωγής μας. Ο Καπετάν Μητρούσης, υπήρξε ένα παλικάρι με θάρρος, με ψυχή, ο οποίος έδωσε πολλούς και μεγάλους αγώνες για την ελευθερία. Δόξα και τιμή στον Καπετάν Μητρούση» ανέφερε η πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου-Αλληλεγγύης Κ. Μητρουσίου κ. Χρυσούλα Κηπουρού.

Αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία από τον Ταγματάρχη Ε.Α. κ. Φυλακτάκη Φυλακτό, ενώ το ιστορικό τραγούδι για τον ηρωικό θάνατο του Καπετάν Μητρούση ερμήνευσε ο κ. Ιωάννης Βουρλιάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Σύλλογο Γυναικών Άνω Μητρουσίου «Η Δήμητρα», τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Κάτω Καμήλας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαιώνα, το ΚΔΑΠ «Όμορφος Κόσμος» Άνω Μητρούσι και τον Λαογραφικό Όμιλο Κάτω Μητρουσίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Χρυσούλα Δρίγκα, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού Σχεδιασμού και Αναδιάρθρωσης κ. Νίκος Κουφοτόλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολεοδομίας κ. Παύλος Πουλιάκας, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών κ. Χρυσούλα Καρασουλτάνη, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μητρουσίου, κ. Αριστείδης Μπεχτσής και κάτοικοι της περιοχής.