Δήμος Σερρών: Πρεμιέρα την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 για την Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, θα ανοίξει η «αυλαία» της 20ης Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης του Δήμου Σερρών. Για ένα τριήμερο και συγκεκριμένα στις 29, 30 και 31 Αυγούστου 2024, η «καρδιά» του πολιτισμού θα «χτυπά» στις Σέρρες.

Πρόκειται για μια εκδήλωση θεσμό, που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης, ενώ θα συμμετέχουν και Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας.

Η 20η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση είναι μια γιορτή παράδοσης και πολιτισμού, μουσικής και χορού, φιλίας και συνεργασίας, μια «πράξη αδελφοποίησης», μια προσπάθεια για την προβολή και διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

«Με χαρά θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετέχουν στην 20η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση. Τη φετινή εκδήλωση διοργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Σερρών, αφού πλέον δεν υφίσταται η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου. Η εν λόγω τριήμερη εκδήλωση έχει “αγκαλιαστεί” όλα αυτά τα χρόνια από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι φιλοξενούν πολιτιστικά σωματεία από άλλα μέρη της χώρας. Υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής είναι από τη νέα χρόνια να «μπουν» οι βάσεις, προκειμένου να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η επόμενη Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Από την πλευρά τους, οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων κάλεσαν όλους τους Σερραίους και τις Σερραίες να τιμήσουν με την παρουσία τους την τριήμερη πολιτιστική εκδήλωση, να την «αγκαλιάσουν», να συμμετέχουν, να τραγουδήσουν  και να «γεμίσουν» αισιοδοξία από τους νέους και τις νέες που θα χορέψουν. Συγκεκριμένα στη συνέντευξη τύπου παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Σερρών «Ο Κατσαντώνης» κ. Δημήτρης Γατσέλος, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Σερρών κ.κ. Κώστας Σίσκας και Γιάννης Αλληλέγγος, η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών κ.κ. Ανθούλα Ευσταθοπούλου και Δήμητρα Μακρίδου, η Πρόεδρος και Γραμματέας της Στέγης Τεχνών Πολιτισμού και Αθλητισμού «Μούσες» κ.κ. Δάφνη Παυλίδου και Ιωάννα Μαστοροτάσιου, η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας Μικρασιατών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», κ. Δήμητρα Μετόκη και η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Οινούσας κ. Θεώνη Μαρκούτσα.  Στη συνέντευξη τύπου παρούσα ήταν και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη.

Οι εκδηλώσεις της 20ης Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης θα ξεκινήσουν από την πλατεία Ελευθερίας, στις 19:00 μ.μ., με την πατινάδα, με τους πολιτιστικούς συλλόγους των Σερρών, συνοδεία μουσικών οργάνων  να διασχίζουν το κέντρο της πόλης και να καταλήγουν στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο των Σερρών όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του Πανελλήνιου αυτού ανταμώματος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

συμμετέχουν οι σύλλογοι:

  1. Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Σερρών  «Ο Κατσαντώνης»
  2. Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»
  3. Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Σερρών
  4. Πολιτιστικός Σύλλογος Οινούσας
  5. Θρακική Εστία Ν. Σερρών
  6. Σύλλογος Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη «Αλησμόνητες Πατρίδες»
  7. Στέγη Τεχνών Πολιτισμού και Αθλητισμού «Μούσες»

 Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

συμμετέχουν οι σύλλογοι:

  1. Φιλανθρωπικός, Πολιτιστικός, Λαογραφικός Σύλλογος Μακρύγιαλου/Φιλοξενούμενος του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων «Οι Ακρίτες»
  2. Πολιτιστικός Σύλλογος «ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ» /Φιλοξενούμενος της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών
  3. Εδεσσαϊκή Λαογραφική Εστία /Φιλοξενούμενος της Στέγης Τεχνών Πολιτισμού και Αθλητισμού «Μούσες»
  4. Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων «Οι Ακρίτες»
  5. Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Νέων Βρασνών/ Φιλοξενούμενος του Πολιτιστικού Συλλόγου Οινούσας
  6. Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης/ Φιλοξενούμενος του Συλλόγου Βλάχων «Γεωργάκης Ολύμπιος»
  7. Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μεσιάς Κιλκίς /Φιλοξενούμενος του Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες»

 Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

συμμετέχουν οι σύλλογοι:

  1. Σύλλογος Βλάχων «Γεωργάκης Ολύμπιος»
  2. Σύλλογος Σαρακατσαναίων Επαρχίας Λαγκαδά «Τα Σταυραδέρφια» /Φιλοξενούμενος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Σερρών «Ο Κατσαντώνης»
  3. Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΗΓΑΣΟΣ» Θεσσαλονίκης / Φιλοξενούμενος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ν. Σερρών
  4. Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας» /Φιλοξενούμενος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»
  5. Σύλλογος «Ακρίτες» Σκαλώτης Δράμας /Φιλοξενούμενος του Λαογραφικού Ομίλου Βλάχων και Φίλων «Λαϊλιάς»