ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Σέρρες  14/06/2017
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/νση  Κ.Καραμανλή 1
ΤΚ 62100
Τηλ. 2321083600-2321083671
Fax: 2321083602
Mail: mayor@serres.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 341,000

Τις δομές της κοινωνικής κουζίνας και του κοινωνικού φαρμακείου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στις 14 Ιουνίου 2017, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Μερετούδη Δημήτριο. Στο κοινωνικό φαρμακείο τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ .Ρόντσης Αναστάσιος.

 Η κοινωνική κουζίνα και το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών συνεχίζουν τη λειτουργία τους για άλλα τρία χρόνια, μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος ‘’ Κεντρική Μακεδονία 2014-2020’’ προϋπολογισμού 341.000

Ο Δήμος Σερρών εγκρίθηκε στο προαναφερόμενο πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2016. Οι ειδικότητες που στελεχώνουν τις δυο δομές είναι οι εξής:

Για την Δομή Παροχής Συσσιτίου:
ΤΕ Κοινωνικών λειτουργών
ΔΕ Μαγείρων
ΔΕ Οδηγών
ΥΕ Γενικών καθηκόντων

Για το Κοινωνικό Φαρμακείο:
ΠΕ Φαρμακοποιών
ΔΕ Βοηθός Φαρμακείων

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Σερρών εντάχθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας το έτος 2012 με προϋπολογισμό 800.000, το οποίο είχε διαρκέσει τρία χρόνια. Μετά τη λήξη αυτού του προγράμματος και για το  χρονικό διάστημα από το έτος 2014 μέχρι και το 2016 ο Δήμος Σερρών λειτούργησε τις δομές αυτές με δικά του έσοδα , ενώ τώρα συνεχίζεται η λειτουργία τους για άλλα τρία χρόνια, όπως προαναφέρθηκε, μέσω νέου προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης υπογράμμισε, ότι στόχος της συγκεκριμένης πράξης είναι η παροχή βασικών αγαθών, σε εκείνο το τμήμα του πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του καθώς και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της υποστήριξης ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην άριστη συνεργασία Δήμου και Φαρμακευτικού Συλλόγου λέγοντας ότι το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, αποτελεί μια σημαντική δομή που ανακουφίζει πολλούς ανήμπορους συμπολίτες μας.

Ουσιαστικά , είπε ο Πρόεδρος, η επιτυχία του κοινωνικού φαρμακείου οφείλεται αποκλειστικά στην αμέριστη συμπαράσταση των σερραίων πολιτών προσφέροντας μεγάλες ποσότητες φαρμάκων στο κοινωνικό φαρμακείο.

Ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε τον κ. Ρόντση για την σημαντική βοήθεια που προσφέρει ο φαρμακευτικός σύλλογος στον Δήμο, αφού όπως είπε η λειτουργία του οφείλεται στο μεράκι και στη διάθεση  των μελών του φαρμακευτικού συλλόγου.

Ο Δήμαρχος Σερρών συνεχάρη  την πρώην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Σταυρούλα Αρβανίτη- Αγιανίδου τόσο για τις ενέργειές της κατά τη διάρκεια  της θητείας της προκειμένου ο Δήμος Σερρών να ενταχθεί στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας καθώς και για τη συνέχισή του, όσο και για τη γενικότερη προσφορά της στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας.

 Ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη επίσης τον Αντιδήμαρχο κ. Μερετούδη Δημήτρη για την άψογη λειτουργία των δομών καθώς και για το ζήλο που επιδεικνύει  για την  κοινωνική μέριμνα του Δήμου Σερρών, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα, ώστε να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο προκειμένου να ανακουφίσει τις ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Από το γραφείο Τύπου