9ο International Meeting of Tourism στην Φιλιππούπολη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                   Σέρρες 19 Οκτωβρίου 2017
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στo 9ο International Meeting of Tourism στην Φιλιππούπολη, έναν από τους πλέον καταξιωμένους θεσμούς σε τουριστικό επίπεδο συμμετείχε – εκπροσωπώντας το Δήμο Σερρών ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, από 4 έως 7 Οκτωβρίου 2017.
Οι προσπάθειες για την περαιτέρω προβολή των Σερρών συνεχίστηκαν, καθώς σκοπός παραμένει η προσέλκυση τουριστών απ’ ολόκληρη τη βαλκανική.
Έτσι, η ενημέρωση σχετικά με τα αξιοθέατα του τόπου μας επιτεύχθηκαν ακόμη μία φορά χάρις και στο έντυπο, ηλεκτρονικό, ενημερωτικό, διαφημιστικό υλικό στην αγγλική και στη βουλγαρική που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες.
Η Διοργάνωση
Από το 2012, ο Δήμος Φιλιππούπολης διοργανώνει Διεθνή Συνάντηση Τουρισμού (IMT) σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, ιδιωτικές εταιρείες, τοπικές και εθνικές αρχές. Το φόρουμ δίνει έμφαση σε διάφορες πτυχές της τουριστικής ανάπτυξης στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.
Στο IMT Plovdiv συμμετέχουν τοπικές, περιφερειακές και εθνικές τουριστικές αρχές, επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο με τεράστια εμπειρία στον τομέα – ταξιδιωτικοί πράκτορες, ταξιδιωτικοί πράκτορες και εκπρόσωποι διεθνώς αναγνωρισμένων μέσων ενημέρωσης.
Κατά τη διάρκεια των ετών, το ενδιαφέρον για την IMT Φιλιππούπολης αυξάνεται συνεχώς.
Η τάση αυτή αναμένεται ότι θα κρατηθεί και στο μέλλον, καθώς η ίδια η πόλη προβάλλεται διεθνώς τα τελευταία χρόνια, με δεδομένο ότι είναι η πρώτη βουλγαρική πόλη που ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019.
Έντονη δυναμική
Να σημειωθεί ότι φέτος ταξιδιωτικοί πράκτορες και εκπρόσωποι μέσων από: Αλγερία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ινδία, Ιταλία, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νεπάλ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σκόπια έκριναν την διοργάνωση ως επιτυχημένη, καθώς παρέχει μεγάλες δυνατότητες και πολλές ευκαιρίες για επέκταση του επιχειρηματικού τους δικτύου.
Το πρόγραμμα της Έκθεσης περιελάμβανε ομάδες συναντήσεων B2B, κατά τη διάρκεια της οποίων οι εκπρόσωποι παρουσίασαν τα ενδιαφέροντα, την εμπειρία και το πεδίο δραστηριότητάς τους, αντάλλαξαν επαφές και βρήκαν συνεργάτες.
Τέλος, πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις γύρω από τους κύριους πολιτιστικούς χώρους της πόλης, επισκέψεις σε κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρια της Φιλιππούπολης και πολλά άλλα που αποτέλεσαν επίσης μέρος του προγράμματος.
Από το Γραφείο Τύπου