1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. 8η Συνάντηση Εργασίας Τοπικής...

8η Συνάντηση Εργασίας Τοπικής Ομάδας Στήριξης έργου MAPS – «Η Αξιολόγηση των Επιπτώσεων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
                                                                                                                          Σέρρες, 17/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: 8η Συνάντηση Εργασίας Τοπικής Ομάδας Στήριξης έργου MAPS – «Η Αξιολόγηση των Επιπτώσεων»

H 8η Συνάντηση του Πυρήνα της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του συγχρηματοδοτούμενου έργου MAPS – Military Assets as Public Spaces (MAPS – Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι) που συμμετέχει ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο πρώην κτίριο της ΤΕΔΚ.
Τα μέλη της Τοπικής Ομάδας Στήριξης (ΤΟΣ) συμμετείχαν ενεργά αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον τους. Η συνάντηση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και Συντονιστή κ. Παντελή Χράπα, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας. Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα αποτελέσματα από το 4ο Διακρατικό Εργαστήριο του MAPS που έγινε στο Telsiai της Λιθουανίας στις 18-19 Οκτωβρίου. Σημαντική ήταν η συμβολή των στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, του εκπροσώπου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, αλλά και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας. Οι συμμετέχοντες ανέλυσαν όσα συνέβησαν το διήμερο στη Λιθουανία και παρουσιάστηκε το φωτογραφικό υλικό. Επίσης, αναλύθηκαν και οι προτάσεις της ΤΟΣ που θα ενταχθούν στο ΟΣΔ.
Τέλος, οι συμμετέχοντες συζήτησαν για τα επόμενα βήματα του έργου καθώς και για την τελική Συνάντηση για το κλείσιμο του έργου MAPS, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας. Αποφασίστηκε να συσταθεί μια οργανωτική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να συντονίσει την τελική συνάντηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο MAPS :
Facebook: URBACT_Maps και Urbact_maps Serres
Twitter: @URBACT_MAPS
YouTube: URBACT_MAPS