Ο Δήμος Σερρών τοποθετεί 450 κάδους σύμμεικτων απορριμάτων σε μονοκατοικίες των Σερρών,συνεχίζοντας την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                 Σέρρες, 7 /2/2018
ΝΟΜΟΣΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩN
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 1 ΣΕΡΡΕΣ
ΤΗΛ. 2321350112

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών τοποθετεί 450 κάδους σύμμεικτων απορριμάτων σε μονοκατοικίες των Σερρών,συνεχίζοντας την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος.

“Ο Δήμος Σερρών συνεχίζει για τρίτη χρονιά την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος με την τοποθέτηση ακόμη 450 μικρών κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων στις περιοχές Καλλιθέα και Αγία Παρασκευή .
Στόχος του πιλοτικού αυτού προγράμματος που εφαρμόζει η Υπηρεσία Καθαριότητας, είναι η απομάκρυνση των μεγάλων κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων από τους δρόμους για τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου αλλά και η μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων με αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών που θα προκύψει από την εξοικονόμηση καυσίμων και εργατοωρών. Υπενθυμίζουμε ότι τοποθετήθηκαν μέχρι τώρα σε μονοκατοικίες, των περιοχών Αγίου Παντελεήμονα και Κατακονόζι 150 και 390 μικροί κάδοι αντίστοιχα. Σήμερα τοποθετούμε άλλους 450 μικρούς κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων στις περιοχές Καλλιθέα και Αγία Παρασκευή .”
Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του στις περιοχές Αγίας Παρασκευής και Καλλιθέα, στις 7/2/2018 συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας Χράπα Παντελή, προκειμένου να παρακολουθήσουν την διανομή των 450 μικρών κάδων.
Όπως είναι γνωστό ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Σερρών από το έτος 2015 ξεκίνησε την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος με την τοποθέτηση μικρών κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων σε πυκνοδομημένες και δύσβατες ορεινές γειτονιές με μονοκατοικίες. Οι κάτοικοι των μονοκατοικιών αυτών των περιοχών βγάζουν έξω από τις αυλές τους, μία φορά την εβδομάδα τους μικρούς αυτούς κάδους, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα του Δήμου να περνάνε από τις γειτονιές αυτές μία φορά την εβδομάδα και όχι δύο φορές. Η μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων επιφέρει εξοικονόμηση χρημάτων στο Δήμο Σερρών αλλά και βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου, διότι στους δρόμους των περιοχών αυτών δεν υπάρχουν οι μεγάλοι πράσινοι κάδοι.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παντελής Χράπας δήλωσε ότι η υπηρεσία καθαριότητας εργάζεται συστηματικά για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών με στόχο την προστασία τον περιβάλλοντος, την υγεία των δημοτών και την καθαριότητα του Δήμου Σερρών.
Από το γραφείο τύπου