Ο Δήμος Σερρών στο Βελιγράδι της Σερβίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Σέρρες, 28/02/2018
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών στο Βελιγράδι της Σερβίας
Στην Έκθεση Τουρισμού «IFT 2018»
Οι προσπάθεια ανάδειξης του τόπου συνεχίζεται

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFT 2018», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι το διάστημα στις 22-25 Φεβρουαρίου 2018 έλαβε κι εφέτος μέρος ο Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας για την προβολή και προώθησή, με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών ροών, όχι μόνον από την Σερβία, αλλά απ’ ολόκληρη την Βαλκανική και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πλέον δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Σέρβους, καθώς οι δεσμοί (θρησκευτικοί και ιστορικοί) που ενώνουν τις δύο χώρες παραμένουν ισχυροί.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι αφίξεις των Σέρβων τουριστών στη χώρα ξεπέρασαν το 2017 το ένα εκατομμύριο.

Η έκθεση «IFT 2018» αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και όλα τα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή tour operator όλων των βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Φέτος συμμετείχαν 1.100 εκθέτες από 56 χώρες, ενώ την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες.

Οι Σέρρες δήλωσαν «παρών» στη σπουδαία αυτή διοργάνωση, ενώ τον Δήμο εκπροσώπησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος τόνισε ότι οι προσπάθειες για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας, αλλά και της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου αποτελούν βασικό στόχο της δημοτικής αρχής.