Συνάντηση του Δήμου Σερρών με το Δήμο Lecce Ιταλίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας με στόχο τη μείωση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                     Σέρρες, 25-4-2018
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Δήμου Σερρών με το Δήμο Lecce Ιταλίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας με στόχο τη μείωση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.
Σέρρες, 25-26/6/2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τεχνικές συναντήσεις εκπροσώπων του Δήμου Σερρών με εκπρόσωπο του Δήμου Lecce της Ιταλίας.
Στα πλαίσια του προγράμματος “Twinning Programme-2017/2018”, μιας πρωτοβουλίας του Γραφείου του Συμφώνου των Δημάρχων (Covenant of Mayors), στις 25 & 26- Ιουνίου 2018 επισκέφτηκαν την πόλη μας οι κ.κ. Jana Cicmanova project manager του οργανισμού Energy Cities, εκπρόσωπος του Γραφείου του Συμφώνου των Δημάρχων, συντονίστρια της δράσης και Serena Pagliula, πολιτικός μηχανικός εξειδικευμένη σε θέματα ενέργειας και ευρωπαϊκά προγράμματα, εκπρόσωπος του Δήμου Lecce.
Στις τεχνικές συναντήσεις συμμετείχαν στελέχη του Δήμου Σερρών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και τη Δ/νση Καθαριότητας.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών που εφαρμόζουν οι εταίροι που συμμετέχουν, στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις συνέπειες που επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Στην έναρξη των συναντήσεων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης. Στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα εξής: “Ο Δήμος Σερρών προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αξιοποιήσει εθνικές ή ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που οδηγούν προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες μιας και βοηθούν τους εταίρους που συμμετέχουν να αποκτήσουν μια νέα οπτική για το πως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής αλλά και να εμπνευστούν από καλές πρακτικές άλλων Δήμων και φορέων που αντιμετωπίζουν περίπου τα ίδια προβλήματα και έχουν τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον.
Η κλιματική αλλαγή και ο αντίκτυπος που αυτή φέρει, αποτελεί– σήμερα περισσότερο από ποτέ- μια πρόκληση αλλά και μια ευκαιρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση,” ολοκλήρωσε ο κ. Αγγελίδης.
Τα θέματα της συζήτησης επικεντρώθηκαν σε :
α) ενέργεια
β) βιώσιμη αστική κινητικότητα
γ) διαχείριση απορριμμάτων
δ) δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού (Eco Festival)

από το γραφείο τύπου