1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. Ενημέρωση Πολιτών
  6. /
  7. Δελτία Τύπου
  8. /
  9. Πέτρος Αγγελίδης- Δήμαρχος Σερρών:...

Πέτρος Αγγελίδης- Δήμαρχος Σερρών: “Με στόχο ένα καθαρότερο περιβάλλον τοποθετούμε υπόγειους κάδους απορριμμάτων”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             Σέρρες, 11 Δεκεμβρίου 2018
Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέτρος Αγγελίδης- Δήμαρχος Σερρών:
“Με στόχο ένα καθαρότερο περιβάλλον τοποθετούμε υπόγειους κάδους απορριμμάτων”

Τα σημεία που τοποθετούνται τρεις δίδυμοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων (σύμμικτων και ανακυκλώσιμων) στο κέντρο της πόλης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παντελή Χράπα.

“Η εγκατάσταση των τριών υπόγειων κάδων συμβάλλει στο καθαρότερο περιβάλλον, στην μικρότερη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων αφού θα αντικαταστήσουν πολλούς υπέργειους κάδους και η αποκομιδή θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

“Οι τρεις δίδυμοι κάδοι απορριμμάτων (σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων), θα είναι υπόγειοι θα λειτουργούν με συμπίεση, τοποθετούνται στο κέντρο, όπου υπάρχει συσσώρευση απορριμμάτων από τα καταστήματα και θα αντικαταστήσουν πολλούς υπέργειους. Δεν απαιτείται καμία μετατροπή στα απορριμματοφόρα, με αποτέλεσμα τα οχήματα που εξυπηρετούν τους υπάρχοντες κοινούς τροχήλατους κάδους, να εξυπηρετούν ταυτόχρονα και τα συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης του Δήμου.
Θα τοποθετηθούν αρχικά σε τρία σημεία στο κέντρο της πόλης : Ερμού και Τσαλδάρη, Περιστέρη Κωστοπούλου και 29ης Ιουνίου και Χατζηιακώβου.
Το κάθε πτυσσόμενο πλαίσιο θα φέρει δυο (2) θέσεις κάδων απορριμμάτων 1100 lit κοινής χρήσης .
Η προμήθεια των τριών διπλών υπόγειων κάδων ανέρχεται στις 59.000 ευρώ για τον καθένα και αγοράστηκαν με έσοδα του Δήμου. Τον Μάρτιο 2019 θα τοποθετηθούν άλλοι 4 υπόγειοι κάδοι σε διάφορα σημεία της πόλης,” δήλωσε ο κ. Χράπας.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παντελή Χράπα για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον τομέα καθαριότητας, διότι εκτός από τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων που τοποθετούνται στο κέντρο της πόλης για καθαρότερο περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας στον τομέα καθαριότητας προστέθηκαν:
• 3.600 κάδοι σύμμικτων απορριμμάτων
• 500 κάδοι ανακύκλωσης
• 150 κάδοι κομποστοποίησης
• 30 καμπάνες για γυάλινα αντικείμενα
• 34 κοντέινερς στα χωριά και οικισμούς για την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων
• 7 ολοκαίνουργα απορριμματοφόρα
• 4 τετράκυkλα ηλεκτροκίνητα οχήματα για την καθαριότητα των πεζοδρόμων σύντομα θα έρθουν στην υπηρεσία καθαριότητας
• Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Κωσταντινάτου, Προβατά, Α.Βροντούς.

Από το γραφείο τύπου