Το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών συνεχίζει να προμηθεύει φάρμακα σε εκατοντάδες ανήμπορους συμπολίτες μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       ΣΕΡΡΕΣ, 18-12-2018
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών συνεχίζει να προμηθεύει φάρμακα σε εκατοντάδες ανήμπορους συμπολίτες μας

“Πάνω από 400 ανήμπορους συμπολίτες μας προμηθεύει με φαρμακευτικό υλικό το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών.
Χάρη στην ανταπόκριση συμπολιτών μας που δίνουν τα φάρμακα που περισσεύουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο, βοηθιούνται πολλοί συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να τα αγοράσουν. Από την αρχή της σύστασης έως και σήμερα το Κοινωνικό Φαρμακείο βοηθάει όχι μόνο συμπολίτες μας αλλά και στέλνει φάρμακα και σε νοσοκομεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια στον Φαρμακευτικό Σύλλογο ο οποίος είναι η “ψυχή” του Κοινωνικού Φαρμακείου, στον νυν Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτρη Μερετούδη καθώς και στην πρώην Αντιδήμαρχο Σταυρούλα Αρβανίτη- Αγιαννίδου”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτρη Μερετούδη και του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αναστάσιου Ρόντση.
“Σήμερα το κοινωνικό φαρμακείο είναι πιο οργανωμένο από ποτέ καθώς διαθέτει πτυχιούχο φαρμακοποιό, πτυχιούχο βοηθό φαρμακείου οι οποίοι εξασφαλίζουν τη σωστή διαλογή και έτσι εξασφαλίζεται η πάγια επαγγελματική μας προϋπόθεση ότι το φάρμακο πρέπει πάντοτε να δίνεται από χέρι φαρμακοποιού. Το Κοινωνικό Φαρμακείο συγκεντρώνει περίπου 500 σκευάσματα και εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση ανήμπορους συμπολίτες μας αλλά και δομές όπως:
Σωφρονιστικά ιδρύματα νομού Σερρών, Γηροκομείο Σιδηροκάστρου, Γηροκομείο της “Κωστοπούλειο Στέγης”, δομές προσφύγων, φαρμακείο Νοσοκομείου Σερρών, το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, τους Γιατρούς του Κόσμου, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών κ.α
Το κόστος των φαρμάκων που δίνονται δωρεάν από το Κοινωνικό Φαρμακείο ανέρχονται σε κόστος πολλών χιλιάδων ευρώ”, δήλωσε ο κ. Ρόντσης.
“Η συνεργασία του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Δήμου Σερρών είναι εξαιρετική και έτσι θα συνεχιστεί προκειμένου να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όσους έχουν ανάγκη”, δήλωσε ο κ. Μερετούδης.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών συνεχίζει και κατά τη διάρκεια των εορτών να συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες φαρμάκων και να βοηθάει ανήμπορους συμπολίτες μας.

Από το γραφείο τύπου