6η Συνάντηση της ΤΟΣ των Σερρών του δικτύου space4people

Ο Δήμος Σερρών και η Τοπική Ομάδα Στήριξης (Τ.Ο.Σ) του Δικτύου πόλεων “Space4People”, συνεχίζουν τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 τις τακτικές συναντήσεις τους για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν τις συνθήκες κινητικότητας, να αναβαθμίσουν το δημόσιο χώρο της πόλης και να τον κάνουν περισσότερο ελκυστικό για όλους τους χρήστες.

Η 6η συνάντηση Τ.Ο.Σ του Space4People στις Σέρρες θα εστιάσει τη συζήτηση στην ανάπτυξη του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης Space4People για τις Σέρρες, τον εμπλουτισμό του με έργα και δράσεις καθώς και τον τρόπο που αυτό θα μπορέσει να εφαρμοστεί μέσα από συγκεκριμένα σενάρια υλοποίησης και χρηματοδότησης.

Επίσης, τα μέλη θα συζητήσουν τη συμμετοχή της πόλης των Σερρών στην 4η Συνάντηση του Δικτύου Πόλεων Space4People που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 11 και 12 Μαΐου 2022, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των τοπικών δράσεων του έργου έως την ολοκλήρωσή του, στις 7 Αυγούστου 2022.

Η συνάντηση των μελών της Τοπικής Ομάδας Στήριξης, που οργανώνεται και αυτή τη φορά διαδικτυακά λόγω των προληπτικών μέτρων και των κανόνων προστασίας του covid-19, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Space4People” που υλοποιούν οι Σέρρες μαζί με άλλες εννέα (9) πόλεις από όλη την Ευρώπη με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT ΙΙΙ.

Στην Τ.Ο.Σ. των Σερρών εκτός από τα Στελέχη των Τεχνικών υπηρεσιών και του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού που είναι και οι συντονιστές του έργου, συμμετέχουν και εκπρόσωποι: της Δημοτικής Αρχής, της Μείζονος αντιπολίτευσης, της Τοπικής Κοινότητας των Σερρών, της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Σερρών, της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Σερρών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, του τμήματος ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ, του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Σερρών, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Σερρών, του Αστικού ΚΤΕΛ Σερρών, της Α.Ε. των ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Σερρών, της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ν. Σερρών, του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών και του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων νομού Σερρών.