1. Home
  2. /
  3. Δημοσιεύσεις
  4. /
  5. ΕΣΑΝΣ
  6. /
  7. Ανάδειξη αναδόχου για το...

Ανάδειξη αναδόχου για το έργο : Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Σερρών (30/12/2013)

Δελτίο τύπου
Ανάδειξη αναδόχου για το έργο : Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Σερρών με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Το ΔΣ της ΕΣΑΝΣ ΑΑΕ αρμόδιου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων Νομού Σερρων στο οποίο μετέχουν οι Δήμοι του Νομού και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρων ενέκρινε ομόφωνα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την υλοποίηση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων νομού Σερρων στον ΧΥΤΥ Παλαιοκάστρου και ανακήρυξε προσωρινό ανάδοχο την Ένωση Εταιρειών Αρχιροδων-Intrakat-Envitec .
Στην τελική φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν επίσης άλλοι 2 υποψήφιοι ανάδοχοι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η Ένωση εταιρειών Μεσογειος-J&P AVAX . Η διαδικασία της τελικής φάσης του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε υποδειγματικά σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο χωρίς ενστάσεις.
Η ανάδοχος Ένωση εταιρειών καλείται να κατασκευάσει την μονάδα σε χρόνο 22 μηνών συμπεριλαμβανομένης της δοκιμαστικης λειτουργίας, απο την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και αφού πρωτα ολοκληρώσει εντός 4μηνου τις προσυμβατικες υποχρεώσεις.
Στην μονάδα επιτυγχάνεται  μηχανική ανακύκλωση υλικών και κομποστοποίηση οργανικου κλασματος απορριμμάτων με ετήσια δυναμικότητα απο 45.000 εως 63.000 τν συμμεικτων και προδιαλεγμενων οργανικών απορριμμάτων.
Το σταθεροποιημενο  υπολειμα θα οδηγείται προς ταφή στον ΧΥΤΥ Παλαιοκάστρου απο την ΕΣΑΝΣ.
Το κόστος  κατασκευής της μονάδας θα χρηματοδοτηθεί κατα 60% απο το ΕΣΠΑ και η υπόλοιπη χρηματοδότηση θα προέλθει με ευθύνη του αναδόχου.
Η σύμβαση λειτουργίας του έργου απο τον ανάδοχο θα είναι 25ετους διαρκείας και η συμβατική αμοιβή ανέρχεται στα 39 εκ ευρώ περίπου.
Με το έργο αυτό θα καλυφθούν σε επίπεδο νομού Σερρων όλοι οι ευρωπαϊκοί και εθνικοί στόχοι για την διαχείριση αποβλήτων ώστε να αποφευχθούν πρόστιμα , θα μειωθεί σημαντικά το κόστος λειτουργίας και μελλοντικής επέκτασης του υφιστάμενου  ΧΥΤΥ και οι περιβαλλοντικές του επιπτώσεις και θα δημιουργηθουν 200 και πλέον θέσεις εργασίας κατα την κατασκευή και λειτουργία της μονάδας.