this for escaping w3 validation warning

Green Crew

Το Έργο - Green Crew

hide


«Πράσινη» απασχόληση στη διαχείριση βιο-αποβλήτων»
«Green” employment in the management of biowastes” με ακρωνύμιο «GREEN-CREW”
Το έργο υλοποιείται από το Δήμο Σερρών (ως επικεφαλής εταίρος) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με το Δήμο Νέστου και το Δήμο Blagoevrand της Βουλγαρίας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020»

Το έργο θα προσπαθήσει να αποτελέσει τον επιταχυντή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στον τομέα της «οικολογικής καινοτομίας» στην ευρύτερη περιοχή Βουλγαρίας – Ελλάδας μέσω της δημιουργίας των προϋποθέσεων για ενίσχυση τύπων επιχειρηματικότητας, παράλληλα με την τοπική ανάπτυξη. Παράδειγμα εφαρμογής αυτής της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας αποτελεί η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Επιπρόσθετα, η «οικολογική καινοτομία» οδηγεί σε ελάττωση του κόστους, αναδεικνύει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και επικεντρώνεται στην ποιότητα ώστε αυτή να προωθείται ως η καταλληλότερη επιλογή των καταναλωτών/πελατών. Έτσι, αυτό το πρόγραμμα θα είναι ένα αυθεντικό παράδειγμα της «οικολογικής καινοτομίας» (συλλογή και κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων).

Ο συνολικός στόχος του έργου είναι ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των κοινωνικών επιχειρήσεων μέσω της «πράσινης εξειδίκευσης» και την εξασφάλιση θέσεων εργασίας στην πράσινη οικονομία. Το πρόγραμμα θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη, οργάνωση, συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση κοινωνικών επιχειρήσεων στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων. Με αυτόν τον τρόπο τον τρόπο θα επισημανθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του έργου ο οποίος είναι κρίσιμος στην ανάπτυξη της οικονομίας που αποτελεί βασική πτυχή του στρατηγικού σχεδίου και των δυο χωρών.

Στόχοι της πράξης

  • η ανάπτυξη των υφιστάμενων και δημιουργία νέων κοινωνικών επιχειρήσεων
  • η αύξηση παροχής κοινωνικών υπηρεσιών σε κοινότητες με αρνητικές κοινωνικοοικονομικές ενδείξεις
  • η προώθηση της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων με μέτρα και υποδομές για την διαλογή και κομποστοποίηση «πράσινων» απορριμμάτων
  • η ευαισθητοποίηση των πολιτών για δράσεις συλλογικότητας και αλληλεγγύης
  • το περιβαλλοντικό όφελος