Gr. Typou

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                 Σέρρες 02-12-2021
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Αρ. Πρόσκλ: 13


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΠΡΟΣ:
1.Τους κ.κ. Συμβούλους της Κοινότητας Σερρών
2.Τον κ.ΔΙΝΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Αντιδήμαρχο “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ”
και κατά τόπον Αντιδήμαρχο στην Δημοτική Ενότητα Σερρών
Ενταύθα


Έχοντας υπόψη:
- τις διατάξεις του άρθρου 89 του Νόμου 4555/2018 “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι”
- το υπ΄ αρ. Πρωτ.: 20930/31-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (αρ. Εγκ. 40), Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α. Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α. με θέμα: “Ενημέρωση για την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου αντιμετώπισης του κορωνοϊού Covid-19, αναφορά με την οργάνωση και λειτουργία των Δήμων”, είτε δια περιφοράς, με την διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 67, παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις αντίστοιχες του άρθρου 184, παρ. 1 του Ν. 4635/2019, δηλαδή με έκδοση πρόσκλησης από τον Πρόεδρο, με την οποία θα περιγράφεται η δια περιφοράς λήψη της απόφασης και με την συμμετοχή τουλάχιστον του 1/2 των μελών της Κοινότητας. Σημειώνεται ότι η απόφαση που θα ληφθεί κατόπιν της ως άνω πρόσκλησης, θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σερρών, στην πρώτη, μετά την λήψη της απόφασης, τακτική συνεδρίαση.
σας καλούμε

Σε τακτική συνεδρίαση, δια περιφοράς, που θα πραγματοποιηθεί, την ΤΡΙΤΗ 07-12-2021, με ώρα έναρξης την 19.00 και ώρα λήξης 21.00, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στο email της γραμματείας της κοινότητας: sofianιΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
με Θέματα ημερήσιας διάταξης:
Ετικέτες

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών με ευαισθητοποίηση και αίσθημα ευθύνης στους δημότες, υπενθυμίζει ότι:

Η  1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από τον HIV και το AIDS για τη στήριξη των περίπου 37,9 εκατ. ανθρώπων που ζουν με τον ιό.

AIDS σημαίνει Acquired Immune Deficiency Syndrome, δηλαδή Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας και είναι μια ανίατη λοιμώδης νόσος που οφείλεται στον ιό HIV.

Η Διάγνωση της Λοίμωξης HIV

Η λοίμωξη HIV συνήθως είναι αρχικά ασυμπτωματική, έτσι ο κύριος τρόπος εντοπισμού του ιού είναι μέσω της εξέτασης αίματος για την παρουσία αντισωμάτων κατά του ιού. Οι γενικές εξετάσεις αίματος δεν ανιχνεύουν τον ιό ή τα αντισώματα του, για αυτό το λόγο απαιτούνται ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει μολυνθεί με τον ιό HIV.

Η Μετάδοση της Λοίμωξης HIV

Ο HIV, ο ιός που προκαλεί το AIDS, βρίσκεται σε ποσότητες ικανές για να μολύνουν:

 1. Στο αίμα
 2. Στο σπέρμα και στα κολπικά υγρά
 3. Στη βλέννη που καλύπτει το ορθό
 4. Στο μητρικό γάλα

Ο ιός HIV ΔΕΝ μεταδίδεται με:

 • Σάλιο, δάκρυα, ιδρώτα, κόπρανα ή ούρα
 • Αγκαλιά
 • Φιλί
 • Μασάζ
 • Χειραψία
 • Τσιμπήματα εντόμων
 • Συγκατοίκηση με κάποιον οροθετικό
 • Κοινή χρήση τουαλέτας ή ντους

Τρόποι προφύλαξης

 1. Η σωστή χρήση τήρηση των κανόνων υγιεινής
 2. Ενημέρωση σε θέματα διαφυλικών σχέσεων π.χ η συστηματική και ασφαλής χρήση του προφυλακτικού
 3. Σχολαστικός έλεγχος του προς μετάγγιση αίματος
 4. Η αποφυγή κοινής χρήσης βελόνων
 5. Αποστείρωση χειρουργικών και οδοντιατρικών εργαλείων

Εγκεκριμένα Αντιρετροϊκά Φάρμακα

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τον ιό HIV (παρόλο που ο ιός έχει απομονωθεί και οι ερευνητές έχουν επαρκείς γνώσεις για τον ανοσολογικό μηχανισμό του οργανισμού). Σήμερα, η HIV λοίμωξη θεωρείται χρόνια νόσος, υπό την προϋπόθεση ότι ο ασθενής λαμβάνει συστηματικά τη θεραπεία του.

Ετικέτες

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στο Δημαρχείο με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Λειτουργιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Σπύρου Μισιρλή.

Κατά τη συνάντηση η επανεκλεγείσα Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Κυριακή Μηλίγκα παρουσίασε στον Δήμαρχο Σερρών τα νεοεκλεγέντα μέλη και τους στόχους της νέας διοίκησης για την περαιτέρω ανάπτυξη του Συλλόγου, ενώ ζήτησε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής για την τόνωση της αγοράς της πόλης.

 Ο Δήμαρχος Σερρών αφού συνεχάρη τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε μία δημιουργική θητεία τόνισε:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών αποτελεί τον πυρήνα της ανάπτυξης και τον καθρέφτη της πόλης μας.

Για αυτό και για τη Δημοτική μας Αρχή αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη του ιστορικού αυτού Συλλόγου.

Η σημερινή συνάντηση γνωριμίας αποτελεί την απαρχή μίας νέας συνεργασίας για την επίλυση των ζητημάτων των επιχειρήσεων-μελών του Εμπορικού Συλλόγου καθώς και για την υλοποίηση του σχεδίου του Δήμου για την αναβάθμιση της αγοράς των Σερρών».

Προς την κατεύθυνση, αυτή συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση εργασίας της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για την προώθηση των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Σερρών παρουσίασε τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό και τη φωταγώγηση της πόλης και του εμπορικού κέντρου με στόχο την ενίσχυση του εορταστικού κλίματος και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

Παράλληλα, ενημέρωσε για την προσαρμογή των εκδηλώσεων και δράσεων της Πολιτείας των Ευχών στα επιδημιολογικά δεδομένα με στόχο την αποφυγή του συγχρωτισμού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επίσης, ο κ.Χρυσάφης αναφέρθηκε στη δρομολογούμενη αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου των Σερρών με μία σειρά έργα, όπως είναι η ανάπλαση της οδού Ερμού με την αντικατάσταση πεζοδρομίων και την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς και με τις παρεμβάσεις  που θα ξεκινήσουν το νέο έτος για το έργο του OPEN MALL.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο κ.Χρυσάφης, στην αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης θα συμβάλλει καθοριστικά το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του οδοφωτισμού με φωτιστικά LED, η απελευθέρωση της πλατείας Ελευθερίας από τραπεζοκαθίσματα και βέβαια η μελλοντική ανάπλαση του συνόλου της κεντρικής πλατείας των Σερρών.

«Στην προσπάθειά μας αυτή τα νέα και δυναμικά πρόσωπα της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου αποτελούν πολύτιμους συμμάχους μας.

Πάμε να κατακτήσουμε τη μεταμόρφωση της πόλης μας», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Κυριακή Μηλίγκα επισήμανε:

«Διαπιστώνουμε με μεγάλη χαρά ότι η Δημοτική σας Αρχή έχει πετύχει πολλούς στόχους και εύχομαι να πετύχει ακόμη περισσότερα προς όφελος των πολιτών και του Δήμου.

Υποσχόμαστε ότι θα έχουμε έναν πολύ δυναμικό σύλλογο και θα είμαστε πάντα δίπλα σας γιατί ενωμένοι πετυχαίνουμε πολλά».

Ετικέτες

Αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σερρών κατά τη συνεδρίασή της σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου η έναρξη της διαδικασίας αντικατάστασης του οδοφωτισμού με φωτιστικά LED για το σύνολο του Δήμου μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης(ΣΕΑ - ΣΔΙΤ).

Η ιστορική απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία από το αρμόδιο όργανο, την Οικονομική Επιτροπή. Φυσικά είχαν προηγηθεί επανειλημμένες ενημερώσεις και παρουσιάσεις του έργου αυτού τόσο στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων όσο και σε Δημοτικά Συμβούλια.

Η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα και με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου Σερρών και στην παροχή υπηρεσιών έξυπνης πόλης εξασφαλίζοντας μέσω του μοντέλου ΣΕΑ/ΣΔΙΤ την αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών του Δήμου, σε όλες δηλαδή τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς επιβάρυνση δανείου για τους Δημότες και κυρίως με την πληρωμή του έργου να γίνεται μόνο μετά από πιστοποιημένη εξοικονόμηση πόρων.

 

Ετικέτες

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 19:00 θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου στο κανάλι του Δήμου Σερρών στο youtube.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/oVvO9gKSKGU

Ετικέτες