Gr. Typou

Χρυσάφης: Κάνουμε πιο φωτεινές και χαρούμενες τις ημέρες των ανθρώπων που αγαπάμε

Το φως της αγάπης και της αλληλεγγύης θα μεταφέρει στη φετινή «Πολιτεία των Ευχών» ο Δήμος Σερρών με την εκδήλωση «Φωτεινές Ημέρες», η οποία θα είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία.

Τη διοργάνωση της φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο πλαίσιο του εορτασμού της «Πολιτείας των Ευχών» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρίας Πάνου – Αναστασιάδου και εκπροσώπων Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία.

«Φέτος όπως και πέρσι, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, στερηθήκαμε τις εκδηλώσεις «Φωτεινές Ημέρες» που κάθε χρόνο στις αρχές του Δεκεμβρίου φώτιζαν τις ζωές των συμπολιτών μας και εμάς τους ίδιους.

Για αυτό και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία φιλανθρωπική εκδήλωση ενόψει των Χριστούγεννων που θα μας ενώσει όλους σε έναν κοινό σκοπό: Να κάνουμε πιο φωτεινές και χαρούμενες τις ημέρες των ανθρώπων που αγαπάμε», τόνισε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία προωθώντας δράσεις υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία και της ένταξής τους σε κάθε πτυχή της ζωής βρίσκεται στο επίκεντρο της  πολιτικής της Δημοτικής μας Αρχής.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν Δήμο προσβάσιμο και φιλικό για όλους τους πολίτες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε ο κ.Χρυσάφης, στο έργο της ανάπλασης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην οδό Ερμού αλλά και στα άλλα έργα αναπλάσεων που δρομολογούνται διασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα εμποδιζόμενων ατόμων.

«Ήδη, από την αρχή της θητείας μας δημιουργήσαμε περισσότερες από 100 νέες ράμπες, ενώ ανακατασκευάζουμε πλήθος πεζοδρομίων και ακατάλληλων ραμπών.

Το 2020 και το 2021 θεσμοθετήθηκαν 10 νέες ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, καθώς και μία επιπλέον δημόσια θέση στάθμευσης ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης φθάνοντας συνολικά στις 28.

Τοποθετήσαμε στους φωτεινούς σηματοδότες ηχητικές διατάξεις για άτομα με προβλήματα όρασης στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Και βέβαια, μέσω της επένδυσης σε ψηφιακές υποδομές διασφαλίζουμε την ευκολότερη πρόσβαση ΑμεΑ στις υπηρεσίες του Δήμου», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής για ΑμεΑ και στην Κάρτα υγείας των ΑμεΑ που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Σερρών.

Στις δηλώσεις της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου απηύθυνε κάλεσμα για τη συμμετοχή στα προγράμματα του Δήμου για τα ΑμεΑ σημειώνοντας ότι για την προμήθεια της Κάρτας Υγείας οι ενδιαφερόμενοι Δημότες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών (τηλέφωνα 2321085661 και 2321350571).

Μηνύματα για την ίση μεταχείριση και καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των Ατόμων με Αναπηρία καθώς και για τη βελτίωση της προσβασιμότητας έστειλαν η Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία νομού Σερρών Αικατερίνη Παπάζογλου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό νομού Σερρων «Ηλιαχτίδα» Μαρία – Χριστίνα Χατζηευαγγέλου και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών νομού Σερρών Γιώργος Χανλής.

Ετικέτες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Σέρρες 3 Δεκεμβρίου 2021
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                         Αρ. Πρόσκλ.: 31
Δ/ΝΣΗ Δ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Π Ρ Ο Σ:
κ.κ. 1. Χρυσάφη Αλέξανδρο, Δήμαρχο Σερρών
2. Δημοτικούς Συμβούλους
Ενταύθα
3. Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Σερρών
Έδρες τους


Έχοντας υπόψη:
- Τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133 ΤΑ) «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι»,
- την παρ. 9 του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,
- το υπ’ αριθ. πρωτ. 18318/13-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α με θέμα ¨Σύγκληση συλλογικών οργάνων των δήμων, των περιφερειών και των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων, κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19¨, με τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρων 67, παρ. 5 του ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις αντίστοιχες του άρθρου 184, παρ. 1, του ν. 4635/2019 δηλ. με έκδοση πρόσκλησης από τον Πρόεδρο, με την οποία θα περιγράφεται η δια περιφοράς λήψη της απόφασης, και με τη συμμετοχή τουλάχιστον των δύο τρίτων των μελών του συλλογικού οργάνου. Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα εκ της διάταξης της ΠΝΠ, χωρίς να απαιτείται αιτιολόγησή της, αναφορικά με τον κατεπείγον χαρακτήρα των θεμάτων, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και με την βάσιμη πιθανολόγηση κινδύνου εκ της αναβολής λήψης απόφασης. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 184 του Ν. 4635/2019, οι αποφάσεις που θα ληφθούν κατόπιν της ως άνω πρόσκλησης, θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην πρώτη, μετά την λήψη των αποφάσεων, τακτική συνεδρίαση,
- την υπ’ αριθμ. 40/20930/31-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α., και
- την υπ’ αριθμ. 426/77233/13-11-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α. και
- την υπ’ αριθμ. 643/69472/24-09-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α., Τμήμα Οργάνωσης Τ.Α. Α’ βαθμού ¨Σύγκληση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας¨.
- Με δεδομένο ότι για τα συγκεκριμένα θέματα της ημερήσιας πρόσκλησης συντρέχει κατεπείγουσα ανάγκη για τη σύγκληση του Σώματος βάσει των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133 ΤΑ) «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι» και της παρ. 9 του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως εναρμονίζεται στις εγκυκλίους του ΥΠΕΣ 426/2020 και 643/2021 για τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου να καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθούν και να υλοποιηθούν έγκαιρα καθώς είτε συντρέχει καταληκτική ημερομηνία είτε πρέπει να αντιμετωπιστούν πιθανώς έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Ο χρόνος έναρξης και λήξης της συνεδρίασης καθορίζεται από τις 13:00 έως τις 14:30 αντίστοιχα και ο τρόπος επικοινωνίας (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου, κ.ά.). Η καταγραφή τυχών απόψεων και τοποθετήσεων των μελών καθώς και οι ψήφοι επί της πρότασης αποδεικνύονται από αποστελλόμενο έγγραφο (ή ηλεκτρονικό μήνυμα) στην παρακάτω δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω sms στο τηλέφωνο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών.
Σας προσκαλούμε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Σώματος που θα διεξαχθεί δια περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 3 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Ετικέτες

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), σε συνεργασία με τον σύλλογο Σερραίες Μανούλες και με γνώμονα την αγάπη για το παιδί , πρόκειται να πραγματοποιήσουν την εθελοντική δράση «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

Δίπλα μας, στη γειτονιά μας, στο σχολείο , υπάρχουν παιδιά, για τα οποία η ιδέα ενός Χριστουγεννιάτικου δώρου φαντάζει σαν όνειρο. Αυτές τις γιορτές γίνε κι εσύ Άη Βασίλης και υλοποίησε το όνειρο, χάρισε το χαμόγελο σε ένα παιδί.  Τα φετινά Χριστούγεννα δεν πρέπει κανένα παιδί να μείνει χωρίς δώρο.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στην εθελοντική δράση και να γίνουν

ο «Άη Βασίλης για ένα παιδί» μπορούν να καλούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 8:00 -14:00 στα τηλέφωνα 2321 0 68917 και 2321 0 68900 ή να στείλουν μήνυμα στο σύλλογο Σερραίες μανούλες στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο FB στη σελίδα «Σύλλογος Σερραίες Μανούλες» για να:

  • αναφέρουν τα στοιχεία παιδιών ηλικίας έως 11 ετών που ξέρουν ότι δεν θα πάρουν δώρο φέτος τις γιορτές.
  • αγοράσουν ένα δώρο αξίας από 10 έως 20 ευρώ , να το τυλίξουν και να αφήσουν το πακέτο στον 3ο όροφο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Τα δώρα θα τα μοιράσει ο Άη Βασίλης και τα ξωτικά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)

 

Ετικέτες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Σέρρες 2 Δεκεμβρίου 2021
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                          Αρ. Πρόσκλ.: 49
Δ/ΝΣΗ Δ/ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Π Ρ Ο Σ
Τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
του Δήμου Σερρών

Έχοντας υπόψη:

- την υπ' αριθμ. 643/69472/24-09-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύγκληση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας»,

- τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018,

- την υπ' αριθμ. 1015/32309/30-09-2021 Απόφαση Δημάρχου Σερρών,


Σας προσκαλούμε, στην 49η Τακτική Με την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα γίνει διά ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, την 6η Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00' μ. ., μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων WEBEX, για συζήτηση και απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Ετικέτες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                 Σέρρες 02-12-2021
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Αρ. Πρόσκλ: 13


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΠΡΟΣ:
1.Τους κ.κ. Συμβούλους της Κοινότητας Σερρών
2.Τον κ.ΔΙΝΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Αντιδήμαρχο “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ”
και κατά τόπον Αντιδήμαρχο στην Δημοτική Ενότητα Σερρών
Ενταύθα


Έχοντας υπόψη:
- τις διατάξεις του άρθρου 89 του Νόμου 4555/2018 “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι”
- το υπ΄ αρ. Πρωτ.: 20930/31-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (αρ. Εγκ. 40), Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α. Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α. με θέμα: “Ενημέρωση για την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου αντιμετώπισης του κορωνοϊού Covid-19, αναφορά με την οργάνωση και λειτουργία των Δήμων”, είτε δια περιφοράς, με την διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 67, παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις αντίστοιχες του άρθρου 184, παρ. 1 του Ν. 4635/2019, δηλαδή με έκδοση πρόσκλησης από τον Πρόεδρο, με την οποία θα περιγράφεται η δια περιφοράς λήψη της απόφασης και με την συμμετοχή τουλάχιστον του 1/2 των μελών της Κοινότητας. Σημειώνεται ότι η απόφαση που θα ληφθεί κατόπιν της ως άνω πρόσκλησης, θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σερρών, στην πρώτη, μετά την λήψη της απόφασης, τακτική συνεδρίαση.
σας καλούμε

Σε τακτική συνεδρίαση, δια περιφοράς, που θα πραγματοποιηθεί, την ΤΡΙΤΗ 07-12-2021, με ώρα έναρξης την 19.00 και ώρα λήξης 21.00, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στο email της γραμματείας της κοινότητας: sofianιΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
με Θέματα ημερήσιας διάταξης:
Ετικέτες