admin2

Τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2021 παρουσίασε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

Ο κ.Χρυσάφης τόνισε ότι το 2021, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία και η υποστελέχωση του Δήμου, ήταν μία πολύ δημιουργική χρονιά τόσο στον τομέα της υλοποίησης έργων όσο και για την εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότησή τους.

«Το 2021 ήταν έτος σημαντικών εντάξεων έργων σε ελληνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτήσεων αλλά και ωρίμανσης και υποβολής προτάσεων για έργα, που καλύπτουν χρόνιες ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών μας.

Αξιοποιήσαμε κάθε ευκαιρία για την υποβολή προτάσεων για χρηματοδοτήσεις γιατί το πρώτο μας μέλημα είναι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ για αυτά που αξίζουν στους συνδημότες μας», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι στο τέλος του 2021 το συνολικό ύψος των εντάξεων έργων ανήλθε σε 37,83 εκατ.ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των προτάσεων που υπέβαλε ο Δήμος Σερρών διαμορφώθηκε στα 71,172 εκατ.ευρώ.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί στον τομέα των χρηματοδοτήσεων έχουμε πετύχει να καταρρίπτουμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Έτσι, φθάσαμε σήμερα, μέσα σε διάστημα τρεισήμισι χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων μας, να έχουμε φέρει στον Δήμο μας χρηματοδοτήσεις 62 εκατ.ευρώ, όσες ήταν οι συνολικές χρηματοδοτήσεις τα προηγούμενα δέκα χρόνια και να αναμένουμε την ένταξη το επόμενο διάστημα νέων έργων ύψους 82,5 εκατ.ευρώ», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Ο Δήμαρχος Σερρών αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν το 2021 για τις παιδικές χαρές, τις αναπλάσεις πλατειών και του κέντρου της πόλης καθώς και των Κοιλάδων των Αγ. Αναργύρων και της Αγ.Βαρβάρας.

Παράλληλα, παρουσίασε τις δράσεις και τα έργα για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου, την αναβάθμιση των αθλητικών και των σχολικών υποδομών, τους ποδηλατόδρομους και το Αυτοκινητοδρόμιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την ενημέρωση και την ωρίμανση του διαγωνισμού αντικατάστασης του οδοφωτισμού με φωτιστικά LED για το σύνολο του Δήμου μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης(ΣΕΑ – ΣΔΙΤ).

Ο κ.Χρυσάφης χαρακτήρισε το 2021 μία χρονιά ορόσημο για τη ΔΕΥΑΣ σε ότι αφορά τις εντάξεις έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η πρωτοφανής στην ιστορία του Δήμου Σερρών χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για έργο ύψους 20,7 εκατ.ευρώ, που περιλαμβάνει:

-50.000 νέα έξυπνα υδρόμετρα,

-Την αντικατάσταση των αγωγών του δικτύου ύδρευσης με νέους, αντικαθιστώντας κατά 100% τα τελευταία τμήματα με αμίαντο με τον Δήμο Σερρών να γίνεται ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά χωρίς σωλήνες αμιάντου.

-Την Ενιαία Διαχείριση Νερού σε Σκούταρι, Κωνσταντινάτο, Αγία Ελένη και Πεπονιά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ταυτόχρονα με τα μεγάλα έργα δόθηκε έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με παρεμβάσεις στην καθαριότητα, αστικές και φυτοτεχνικές παρεμβάσεις, εξωραϊσμό σημείων στην πόλη και τα χωριά και δράσεις διαχείρισης των αδέσποτων.

«Στον Δήμο Σερρών βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια.

 Το 2021 είχαμε σε εξέλιξη 20 χλμ αστικής οδοποιίας, ενώ το συνολικό μας πρόγραμμα προβλέπει την ανακατασκευή 45 χλμ αστικού οδικού δικτύου», σημείωσε ο Δήμαρχος Σερρών προσθέτοντας ότι στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ.για έργα αναβάθμισης σε συνολικό μήκος 28 χλμ.

Εξάλλου, το 2021 ο Δήμος Σερρών άπλωσε ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους πολίτες, ενώ προχώρησε στην οικονομική ελάφρυνση των Δημοτών μέσω μειώσεων στην τιμή του νερού στα χωριά και την πόλη, καθώς και στα δημοτικά τέλη για τους επαγγελματίες και ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε 54 παρεμβάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας, με συνολικό κόστος 2,38 εκατ. ευρώ εκ των οποίων οι 636.698 ήταν ίδια έσοδα του Δήμου.

Η παρουσίαση του απολογισμού ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των δράσεων για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την ενίσχυση της θεσμικής θέσης του Δήμου.

«Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και αφοσίωση σε έναν αγώνα που αλλάζει τον Δήμο μας.

Το 2023 θα είναι η χρονιά της υλοποίησης των έργων για τα οποία εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση τα προηγούμενα χρόνια της θητείας μας.

Έργα για ένα Αύριο, όπως μας αξίζει», κατέληξε ο Δήμαρχος Σερρών.

Ετικέτες

Ένα ακόμη βραβείο για τις καινοτόμες δράσεις του κατέκτησε ο Δήμος Σερρών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σερρών βραβεύτηκε στην κατηγορία «Ψηφιοποίηση περιεχομένου μουσείων & τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς» για το έργο: «Ψηφιακά παιχνίδια και μουσεία, μέσω γνωστικής και βιωματικής προσέγγισης του  εορτασμού για τα 200 χρόνια του νεότερου ελληνικού βίου».

Το έργο, που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και υλοποιείται από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ, αφορά στη δημιουργία της πρωτότυπης ψηφιακής πλατφόρμας games.kedis.gr με παιχνίδια γνώσεων και παρατήρησης για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

«Οι επισκέπτες της πλατφόρμας, είτε από τον υπολογιστή είτε μέσω της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, πλοηγούνται στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και σε ιστορικά γεγονότα, συναντούν και γνωρίζουν τους ήρωες αλλά και τις αξίες και ήθη της πατρίδας μας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σημειώνοντας ότι με τη διάκριση για τα ψηφιακά παιχνίδια ο Δήμος Σερρών φθάνει τα τέσσερα συνολικά βραβεία στον διαγωνισμό Best City Awards τα τελευταία τρία χρόνια.

Αναλυτικά, το 2021 ο Δήμος Σερρών είχε κατακτήσει δύο βραβεία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό για τα Κοινόχρηστα Ποδήλατα και για τις Κοινωνικές Δράσεις, που αναπτύσσει, ενώ το 2022 βραβεύτηκε για τον Ψηφιακό Πολιτιστικό Χάρτη που δημιούργησε η Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

«Στον Δήμο Σερρών είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτές τις βραβεύσεις, οι οποίες αποτελούν μία ακόμη αναγνώριση του πολύπλευρου και ποιοτικού έργου που γίνεται από τη Δημοτική μας Αρχή.

Για αυτές τις διακρίσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στον Δήμο Σερρών και στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ. αλλά και σε όσους εργάστηκαν και εργάζονται για να βρίσκεται ο Δήμος μας στην πρωτοπορία», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ Χρυσάνθη Παλάζη - Τσοχατζίδη η οποία παρέλαβε το βραβείο κατά την τελετή απονομής των Best City Awards που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στην Τεχνόπολη στην Αθήνα δήλωσε:

«Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, δημιούργησε μία σειρά παιδαγωγικών και παράλληλα ψυχαγωγικών παιχνιδιών με στόχο την ανάδειξη της σπουδαίας αυτής περιόδου για το έθνος, τον αντίκτυπο που είχε στη μετέπειτα πορεία του Ελληνικού κράτους, καθώς και τη διαπαιδαγώγηση των νέων στα εξαιρετικής σημασίας γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης για την απελευθέρωση. Πρόκειται για ένα διαδραστικό περιβάλλον, που φιλοξενεί την ιστορία του τόπου μας».

Η σειρά των ψηφιακών παιχνιδιών περιλαμβάνει πέντε αυτοτελή παιχνίδια με ξεχωριστό concept το καθένα. Πρόκειται για παιχνίδια γνώσεων, παρατήρησης, συσχετισμού, τα οποία επιδιώκουν να διεγείρουν το ενδιαφέρον των μαθητών-παικτών, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να τους διαπαιδαγωγήσουν.

Ετικέτες

«Μεγάλη και λαμπρή ημέρα σήμερα για τον Χριστιανισμό, ημέρα λύτρωσης, φώτισης και ελπίδας.

Τα Άγια Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των Υδάτων, που γιορτάζουμε εφέτος με λαμπρότητα και ιδιαίτερη κατάνυξη σε κάθε γωνιά της χώρας, συμβολίζουν ένα νέο ξεκίνημα για την ανθρωπότητα αλλά και τον καθένα μας ξεχωριστά.

Η σημερινή ημέρα φέρει το μήνυμα της νίκης του φωτός απέναντι στο σκοτάδι, το μήνυμα της ελευθερίας και της αναγέννησης.

Εύχομαι το αληθινό Φως να μας φωτίζει τη νέα χρονιά, που μόλις ξεκίνησε και να μας καθοδηγεί σε μια νέα δημιουργική περίοδο με υγεία, αγάπη, ενότητα και αλληλεγγύη.

Χρόνια Πολλά και Καλή φώτιση σε όλες και όλους!»

Ετικέτες

Μία νέα χρηματοδότηση ύψους 1,05 εκατ.ευρώ για έργα ασφαλτοστρώσεων σε αστικούς οδικούς άξονες εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών μετά από αίτημα που υπέβαλε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην πόλη των Σερρών (Β’ Φάση) θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσηςσε κεντρικούς οδικούς άξονες.

«Το 2023 ξεκινάει με πολύ ευχάριστα νέα για τον Δήμο Σερρών, καθώς πετύχαμε μία ακόμη χρηματοδότηση για ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας με την πολύτιμη συνδρομή και στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστα Καραμανλή», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης προσθέτοντας ότι πλέον οι χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει η Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση έργων την τελευταία τριετία ξεπερνούν τα 50 εκατ.ευρώ.

«Συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας για να μεταμορφώσουμε τον Δήμο Σερρών, όπως δεσμευτήκαμε στους Δημότες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, με την ανακατασκευή 45 χλμ αστικού οδικού δικτύου.

Οι σημαντικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας που έχουμε σε εξέλιξη βελτιώνουν αισθητά την καθημερινότητα των Δημοτών και αλλάζουν ριζικά την εικόνα της πόλης των Σερρών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ετικέτες

Αγαπητοί συνδημότες,

Υποδεχόμαστε με αισιοδοξία και ελπίδα το νέο έτος αφήνοντας πίσω μία χρονιά με πολλές προκλήσεις και διαφορετικά δεδομένα για όλους μας.

Για τον Δήμο Σερρών το 2022 ήταν μία απαιτητική αλλά ταυτόχρονα και μία πολύ δημιουργική χρονιά.

Πετύχαμε χρηματοδοτήσεις – ρεκόρ για έργα που μεταμορφώνουν τον Δήμο μας και υλοποιήσαμε πλήθους παρεμβάσεων και δράσεων για την αναβάθμιση των υποδομών, τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας και τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης.

Συνεχίζουμε το έργο μας και τη νέα χρονιά με αποφασιστικότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα θέτοντας τις βάσεις για τον Δήμο Σερρών του αύριο.

Βαδίζουμε στο 2023 με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και αφοσίωση ενώνοντας τις δυνάμεις μας στον αγώνα για το κοινό καλό και την πρόοδο του τόπου μας.

Αγαπητοί συνδημότες,

Η υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μας επιτρέπει επιτέλους να γιορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί, με λαμπρότητα την έλευση του νέου έτους.

Δεν ξεχνάμε, όμως, τους ανθρώπους που δεν μπορούν να χαρούν με τον ίδιο τρόπο αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Ας ανοίξουμε την καρδιά μας με αγάπη και γενναιοδωρία για τους συνανθρώπους μας.

Εύχομαι το 2023 να φέρει υγεία και ευτυχία σε κάθε σπίτι και να είναι ένα έτος δημιουργίας και προκοπής για όλους.

Χρόνια Πολλά!

Καλή Χρονιά σε όλες τις Σερραίες και όλους τους Σερραίους!

Ετικέτες
Powered by 300x150 tranparent