Gr. Typou

Με την επετειακή «Συναυλία Έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού - Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη», από το μουσικό σχήμα Σερραίων καλλιτεχνών Serres Voices ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. για τα «Ελευθέρια 2022».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 στις 9 το βράδυ στο Θερινό Θεατράκι του Δήμου Σερρών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διευθύνει ο Γιώργος Παντσουράκης.

Τραγουδούν: Ξυδάς Σωτήρης, Φιλέντας Νίκος, Βαγιάτα Αγγελική.

Ορχήστρα: Μπουζούκι-Δρουμπλής Κώστας, Μπάσο-Μούτσιανος Γιάννης, Κιθάρα-Μπουρέλος Μιχάλης, Τύμπανα-Κηπουρός Σάκης, Μπουζούκι-Τυχάλας Δήμος, Πλήκτρα-Πάντας Θανάσης, Πιάνο-Χατζηαγοράκης Αργύρης, Βιολί-Μαγκούνη Βικτωρία.

Ετικέτες

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης για την Επέτειο Απελευθέρωσης των Σερρών στις 29 Ιουνίου 1913 έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Γιορτάζουμε σήμερα 109 χρόνια Ελευθερίας, 109 χρόνια από την ημέρα εκείνη που ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε τις Σέρρες από τη σκλαβιά 530 χρόνων.

Είναι μία ημέρα τιμής και μνήμης σε όλους εκείνους που έδωσαν διαχρονικά τη ζωή τους για να είμαστε όλοι εμείς ελεύθεροι.

Τιμούμε και δοξάζουμε τους ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τον δικό μας ήρωα τον Σερραίο Εμμανουήλ Παπά, τους γενναίους Μακεδονομάχους και τους αγωνιστές των Βαλκανικών Πολέμων.

Οι αξίες και τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν μας διδάσκουν, μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν στο μέλλον.

Νιώθουμε περηφάνια για τις θυσίες των προγόνων μας αλλά και για όσα πετύχαμε στα 109 χρόνια του ελεύθερου βίου των Σερρών.

Με ενότητα, ομοψυχία, πίστη στον στόχο, επιμονή και αποφασιστικότητα προχωρούμε μπροστά!

Χρόνια πολλά Σέρρες!»

Ετικέτες

Η έπαρση του επετειακού λαβάρου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη χθες, Δευτέρα 27 Ιουνίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. για τα «Ελευθέρια 2022».

«Η σημαία μνήμης με το έμβλημα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας που θα κυματίζει στο κέντρο της πόλης των Σερρών εκπέμπει ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι πατρίδες που χάθηκαν θα μείνουν αλησμόνητες.

Έχει ειπωθεί ότι οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία και το παρελθόν τους δεν έχουν μέλλον.

Για αυτό διατηρούμε ζωντανό το παρελθόν και φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν ξεχνάμε», τόνισε ο κ.Χρυσάφης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Προσφυγικών Συλλόγων και τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σερρών.

«Στον Δήμο Σερρών δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και τη διεθνή αναγνώριση των εγκλημάτων κατά των Ελλήνων της Ανατολής.

 Αυτό θα κάνουμε μέσα και από το Δίκτυο Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής, στο οποίο είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Σερρών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ακόμη, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες» Παύλος Καρυπίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών Στέφανος Θεοχαρίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Σερρών «Εύξεινος Λέσχη» Κατερίνα Γεωργιάδου καθώς και η Κλαίρη Κοτζάογλου Έφορος Χορευτικών Τμημάτων και Ιματισμού της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν.Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» εκπροσωπώντας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Αγ. Ιωάννη Σερρών «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από χορούς από τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο, τους οποίους εκτέλεσε χορευτικό σχήμα στο οποίο συμμετείχαν για πρώτη φορά χορευτές από όλους τους Προσφυγικούς Συλλόγους του Δήμου Σερρών.

Ετικέτες

Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους πολίτες για τους τρόπους επικοινωνίας με το Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Αστυνομία:

-Τηλεφωνικά:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 23210-37563

ΓΡΑΦΕΙΑ  Δ.Α. : 23210-45596

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ:   23210-35178   /   6936006143

 -Στην ηλεκτρονική διεύθυνση dast@serres.gr

-Στην εφαρμογή ClicknSpot του Δήμου Σερρών στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.serres.gr) ή απ’ ευθείας στο www.clicknspot.gr.

-Στο Γραφείο Καθημερινότητας του Δήμου στο τηλέφωνο 23213-50156.

Επίσης, όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Μεραρχίας 94.

Για τη Δημοτική Αστυνομία
Ο Αντιδήμαρχος
Κώστας Δινάκης
Ετικέτες

Το Τμήμα της Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) στο πλαίσια των δράσεων της πρόληψης της Ψυχικής Υγείας και συγκεκριμένα για τη Βία και σε συνεργασία με την αμκε Obrela, σας καλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Θερινό Σχολείο για την Πρόληψη της Βίας με τη στήριξη των Δήμων: «Μην υποτιμάς τις ενδείξεις». Για εφήβους και ενήλικες».

 Το Τμήμα της Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) στο πλαίσια των δράσεων της πρόληψης της Ψυχικής Υγείας και συγκεκριμένα για τη Βία και σε συνεργασία με την αμκε Obrela, σας καλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Θερινό Σχολείο για την Πρόληψη της Βίας με τη στήριξη των Δήμων: «Μην υποτιμάς τις ενδείξεις». Για εφήβους και ενήλικες». 

Ομιλητής θα είναι ο κ. Ορέστης Γιωτάκος, Ψυχίατρος, MSc, PhD. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 12:00-13:30 μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για την Πρόληψη της Βίας που μπορεί να ασκηθεί τόσο σε Ενήλικες όσο και σε Εφήβους. 

Μέσα από το Πρόγραμμα του ΕΔΔΥΠΠΥ, κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων προσφέρουν την εξειδικευμένη υποστήριξη στους δημότες τους και για το λόγο αυτό 3 Δήμοι θα παρουσιάσουν ενδεικτικά τις καλές πρακτικές τους.

Για να συνδεθείτε παρακαλούμε όπως επιλέξετε τον παρακάτω σύνδεσμο:https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_DzmJQBcoRKS1VL5sJ_nKhg

Ετικέτες
Powered by 300x150 tranparent