Gr. Typou

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                             Σέρρες 17 Ιουνίου 2021
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                          Αρ. Πρόσκλ.: 12
Δ/ΝΣΗ Δ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Π Ρ Ο Σ:
κ.κ. 1. Χρυσάφη Αλέξανδρο, Δήμαρχο Σερρών
2. Δημοτικούς Συμβούλους
Ενταύθα
3. Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Σερρών
Έδρες τους

Έχοντας υπόψη:
- Τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133 ΤΑ) «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι»,
- την παρ. 9 του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,
- την παρ. 2 του άρθρου 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,
- το υπ’ αριθ. πρωτ. 18318/13-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α με θέμα ¨Σύγκληση συλλογικών οργάνων των δήμων, των περιφερειών και των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων, κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19¨, με τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρων 67, παρ. 5 του ν. 3852/2010,όπως τροποποιήθηκαν με τις αντίστοιχες του άρθρου 184, παρ. 1, του ν. 4635/2019 δηλ. με έκδοση πρόσκλησης από τον Πρόεδρο, με την οποία θα περιγράφεται η δια περιφοράς λήψη της απόφασης, και με τη συμμετοχή τουλάχιστον των δύο τρίτων των μελών του συλλογικού οργάνου. Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα εκ της διάταξης της ΠΝΠ, χωρίς να απαιτείται αιτιολόγησή της, αναφορικά με τον κατεπείγον χαρακτήρα των θεμάτων, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και με την βάσιμη πιθανολόγηση κινδύνου εκ της αναβολής λήψης απόφασης. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 184 του Ν. 4635/2019, οι αποφάσεις που θα ληφθούν κατόπιν της ως άνω πρόσκλησης, θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην πρώτη, μετά την λήψη των αποφάσεων, τακτική συνεδρίαση.
- την υπ’ αριθμ. 40/20930/31-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α.
Ο χρόνος έναρξης και λήξης της συνεδρίασης καθορίζεται από τις 11:00 έως τις 13:00 αντίστοιχα και και ο τρόπος επικοινωνίας (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου, κ.ά.). Η καταγραφή τυχών απόψεων και τοποθετήσεων των μελών καθώς και οι ψήφοι επί της πρότασης αποδεικνύονται από αποστελλόμενο έγγραφο (ή ηλεκτρονικό μήνυμα) στην παρακάτω δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω sms στο τηλέφωνο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών.
Σας προσκαλούμε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18-06-2021, από ώρα 11:00 έως 13:00, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ετικέτες
Με τον πιο λαμπρό τρόπο θα γιορτάσει ο Δήμος Σερρών την 108η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών αφήνοντας το δικό του στίγμα στον εθνικό εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη φετινή διπλή επέτειο θα κορυφωθούν στις 29 Ιουνίου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με μία μεγάλη συναυλία με τον Σερραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου στο Πάρκο Ηρώων.
Για τη μεγάλη εορταστική συναυλία παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» Βασίλειος Κατιρτζόγλου και η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη.
«Τις ημέρες αυτές είναι σε εξέλιξη οι σημαντικές εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει ο Δήμος μας για τα Ελευθέρια 2021. Τα φετινά Ελευθέρια συνδυάζονται με την Επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, για τον λόγο αυτό και θα πραγματοποιηθούν με ιδιαίτερη λαμπρότητα.
Οι εκδηλώσεις πρόκειται να ολοκληρωθούν με την επετειακή συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.Σ., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 στο πάρκο Ηρώων των Σερρών.
Στον συγκεκριμένο χώρο αυτές τις ημέρες τελούνται εργασίες, ώστε το πάρκο να αποκτήσει την παλιά του αίγλη», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ.Κατιρτζόγλου.
«Η εκδήλωση, την οποία θα μπορούν να την παρακολουθήσουν δωρεάν οι Σερραίοι μετά από απόφαση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, θα μας δώσει την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε με αυτό τον χώρο, ο οποίος επί πολλά χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένος.
Επίσης τη συναυλία θα παρακολουθήσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου», τόνισε ο κ.Κατιρτζόγλου επισημαίνοντας ότι θα τηρηθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.
Με τη σειρά της η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη τόνισε:
«Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι λόγω της παρουσίας της Προέδρου της Δημοκρατίας τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και η προσέλευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 20.00, μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας.
Για την είσοδο στον συναυλιακό χώρο πρέπει όσοι προσέλθουν να επιδεικνύουν την πρόσκληση και είτε το αρνητικό Self Test της ίδιας ημέρας είτε τη βεβαίωση διπλού εμβολιασμού», τόνισε η κυρία Παλάζη.
Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Ανδρέου θα παρουσιάσει στο πρώτο μέρος της συναυλίας, στην ολοκληρωμένη του μορφή, το έργο "Το τέλος της παιδικής ηλικίας - μνήμη Σερρών", που αποτελείται από ορχηστρικές συνθέσεις και τραγούδια.
Δύο τραγούδια είναι σε στίχους Θοδωρή Γκόνη, ένα σε στίχους του συνθέτη, ενώ έχει μελοποιηθεί και ένα ποίημα του σημαντικού Σερραίου λογοτέχνη, ιστορικού και λαογραφικού μελετητή Γιώργου Καφταντζή.
«Ξεχωριστή στιγμή του έργου "Το τέλος της παιδικής ηλικίας - μνήμη Σερρών" αποτελεί ο "Ύμνος των Σερρών", σε στίχους του συνθέτη, στην εκτέλεση του οποίου συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών. Ο ύμνος θα ακουστεί για πρώτη φορά από τα παιδιά του Μουσικού, ένα σχολείο το οποίο και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή του», ανέφερε η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου με διαχρονική διαδρομή, αγαπητά στο πανελλήνιο ακροατήριο.
Ερμηνεύουν οι διακεκριμένοι ερμηνευτές Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Κορίνα Λεγάκη. Συμμετέχει ο Σερραίος νέος ερμηνευτής Νίκος Αλεξιάδης. Διαβάζει ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης.
Το κείμενο "Οι Σέρρες μέσα στον χρόνο" έχει γράψει η σημαντική και με πανελλήνια αναγνώριση Σερραία φιλόλογος Αλεξάνδρα Μπαϊρα.
Η ορχήστρα στελεχώνεται από λαμπρούς δεξιοτέχνες της ελληνικής μουσικής: Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο), Στέργιος Γαργάλας (βιολί), Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα), Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), Βαγγέλης Καρύπης (κρουστά), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο). Στο πιάνο ο συνθέτης.
Ο κ. Κατιρτζόγλου αναφέρθηκε στη διαδικασία της δωρεάν διάθεσης των προσκλήσεων:
«Η είσοδος στη συναυλία θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες θα διατίθενται στα γραφεία της ΚΕΔΗΣ, Εθνικής Αντίστασης 34, τηλ. 2321068900 και στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Σερρών τηλ. 2321350112, ενώ ειδικό stand θα στηθεί μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο των Σερρών, προκειμένου να διατίθενται προσκλήσεις για τη συναυλία τις ώρες και ημέρες λειτουργίας της αγοράς.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τη μεγάλη αυτή συναυλία θα πρέπει να το δηλώσουν ηλεκτρονικά και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα serres2021.gr και tickets2021.serres.gr όπου και θα συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμο και τον Α.Μ.Κ.Α. τους. Στη συνέχεια θα μεταβούν σε ένα από τα τρία σημεία διάθεσης, προκειμένου να παραλάβουν την πρόσκλησή τους δηλώνοντας τον Α.Μ.Κ.Α.»
Στη συναυλία θα τηρηθεί κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ για τις προσελεύσεις στους χώρους θεαμάτων και ακροαμάτων.
Η είσοδος των προσκεκλημένων στον χώρο της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί στις 20:00, ώστε η προσέλευση να είναι σταδιακή και ελεγχόμενη.
Όλοι οι εισερχόμενοι πρέπει να φοράνε μάσκες και να επιδεικνύουν στην είσοδο το αρνητικό Self Test είτε τη βεβαίωση διπλού εμβολιασμού.
Για τη διευκόλυνση των προσκεκλημένων θα υπάρχει ελεύθερος χώρος πάρκινγκ στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ερμηνεύουν:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Διαβάζει: ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΓΟΥΤΗΣ

Μουσικοί:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, Πιάνο
ΤΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ, Ακορντεόν
ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Κλαρίνο
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΑΡΓΑΛΑΣ, Βιολί
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, Τύμπανα
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ, Μπουζούκι
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΥΠΗΣ, Κρουστά
ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ, Μπάσο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ, Τσέλο

ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΝΙΚΟΛΟΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΡΕΠΑΣ
EΠΙΜΕΛΕΙΑ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ: PROSPERO - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ www.prospero.com.gr
Ετικέτες

Μαθήτριες και μαθητές του 8ου και 25ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών βρέθηκαν σήμερα στο πάρκο του πρώην στρατιωτικού φούρνου στην οδό Γ. Παπανδρέου, όπου συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εικαστικές παρεμβάσεις του Δήμου Σερρών με τίτλο: «Σερραίων ευγνωμοσύνη - Τα νιάτα των Σερρών τιμούν τους ήρωες» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2021 - Σέρρες Γη Ηρώων».

Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 - Σέρρες 2021» Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημήτρης Σιαμάγκας, και η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ Χρυσάνθη Παλάζη - Τσοχατζίδη, οι οποίοι μίλησαν για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη να φιλοτεχνηθούν μορφές της Επανάστασης του 1821 και του Μακεδονικού Αγώνα σε δημόσιους χώρους, ώστε η νέα γενιά να εμπνευστεί από τους ένδοξους προγόνους μας.

Οι μαθητές είδαν από κοντά τον καλλιτέχνη Κυριάκο Αβραμίδη να δίνει χρώμα και υπόσταση στις ηρωικές μορφές των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα Παύλο Μελά, Καπετάν Δούκα και Καπετάν Μητρούση.

Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν από τον καλλιτέχνη για τον τρόπο που εργάζεται, παρουσίασαν βιογραφικά στοιχεία των Σερραίων ηρώων Καπετάν Δούκα(Δούκα Δούκα) και Καπετάν Μητρούση.

Οι εκπαιδευτικοί, αφού συνεχάρησαν τον καλλιτέχνη, ευχήθηκαν το έργο να γίνει σεβαστό από όλους και να τύχει της προστασίας του κάθε δημότη.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων στον χώρο του πρώην στρατιωτικού φούρνου, οι οποίες ολοκληρώνονται αύριο, Πέμπτη 17 Ιουνίου(11:00 πμ) και πραγματοποιούνται από τον Δήμο Σερρών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών(Κ.Ε.ΔΗ.Σ).

Ετικέτες

To Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Νομίατρο του νομού Σερρών και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών διοργανώνει ενημέρωση των πληθυσμών Ρομά για τη πανελλήνια εκστρατεία για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια κατά της covid19 στις περιοχές Σαρανταπόρου και Φλωρίνης αντίστοιχα.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 18/06/2021 και ώρα:10:30 π.μ. στις περιοχές Σαρανταπόρου και Φλωρίνης Σερρών.

Θα σας παρακαλούσαμε να αφιερώσετε 15΄για την αντίστοιχη ενημέρωση σας .

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε δυνατή βοήθεια

Ευχαριστούμε θερμά

Με εκτίμηση

Το Παράρτημα ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σερρών.

Ετικέτες
Με όμορφες φωνές μαθητριών και μαθητών πλημμύρισε σήμερα το πάρκο επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου, στον πρώην στρατιωτικό φούρνο, όπου πραγματοποιούνται οι εικαστικές παρεμβάσεις του Δήμου Σερρών με τίτλο «Σερραίων ευγνωμοσύνη - Τα νιάτα των Σερρών τιμούν τους ήρωες» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2021 - Σέρρες Γη Ηρώων».

 

Οι δράσεις του Δήμου Σερρών συνεχίζονται με την απεικόνιση των ηρώων του Μακεδονικού αγώνα Παύλο Μελά, Καπετάν Δούκα και Καπετάν Μητρούση στον χώρο του πρώην στρατιωτικού φούρνου από τον Σερραίο καλλιτέχνη Κυριάκο Αβραμίδη και παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών(Κ.Ε.ΔΗ.Σ).

Η αρχή έγινε με τους μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι επισκέφτηκαν τον χώρο, συνομίλησαν με τον καλλιτέχνη και παρουσίασαν ένα όμορφο μουσικό δρώμενο στη μνήμη του Παύλου Μελά, που θυσιάστηκε στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Τους μαθητές καλωσόρισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021 - Σέρρες 2021» Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ο οποίος επισήμανε:

«Οι ήρωές μας βρίσκουν και πάλι τη θέση τους στον δημόσιο χώρο για να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν στα επόμενα χρόνια.

Η χαρά μας είναι διπλή, διότι στη δράση αυτή συμμετέχουν και οι μαθητές, οι οποίοι φαίνεται ότι εμπνέονται από τους ήρωες της πατρίδας μας.

Συγχαρητήρια σε όλους κι εύχομαι αυτή η επετειακή χρονιά να αποτελέσει το εφαλτήριο για το μέλλον».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σιαμάγκας τόνισε:

«Η Σερραϊκή νεολαία ευγνωμονούσα τιμά και καταθέτει το σεβασμό της στους Σερραίους αγωνιστές, που μας παρέδωσαν γη ελεύθερη, γλώσσα ελληνική, φρόνημα αδούλωτο, ήθη και έθιμα που συνεχίζονται για χιλιετίες και αξιοπρέπεια αντάξια με την ιστορία των προγόνων μας.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, καθώς και στη Διευθύντρια του 23ου Δημοτικού Βούλα Γεράκη για την άψογη εμφάνιση του σχολείου της».

Στην υλοποίηση των εικαστικών παρεμβάσεων σημαντική ήταν η συμβολή της Κ.Ε.ΔΗ.Σ, η πρόεδρος της οποίας κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη δήλωσε:

«Τα παιδιά σήμερα με την παρουσία τους εδώ μας εξέπληξαν και μας δίνουν την ευκαιρία να οργανώσουμε από την αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς εκπαιδευτικές δράσεις, ο οποίες με βιωματικό τρόπο θα αποτυπώσουν την εμπειρία τους για την επετειακή χρονιά των 200 χρόνων.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε τη συγκυρία, ώστε τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι ότι μεσολάβησαν πολλά χρόνια σκλαβιάς και χρειάστηκε οι Έλληνες να ενωθούν για να κατακτήσουμε την Ελευθερία.
Αυτό ακριβώς το μήνυμα τα παιδιά την επόμενη σχολική χρονιά θα καταφέρουν να μας το μεταφέρουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο».


Οι επισκέψεις των μαθητών στον χώρο θα συνεχιστούν αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 11:30, ενώ θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί.

Ετικέτες