admin2

Ολοκληρώθηκε η εικαστική παρέμβαση με την αποτύπωση των ηρώων της ελληνικής επανάστασης στον εξωτερικό τοίχο του 1ου Γυμνασίου Σερρών στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Σερρών για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Οι μορφές του Εμμανουήλ Παπά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας αλλά και του ηρωικού γυμνασιάρχη του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Λεωνίδα Παπαπαύλου αποδόθηκαν ζωγραφικά με αρτιότητα από τον Σερραίο καλλιτέχνη Κυριάκο Αβραμίδη, σε μία εικαστική παρέμβαση που προκαλεί τον θαυμασμό όσων το αντικρίζουν.

«Είναι το πρώτο έργο που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της επετειακής δράσης για τη φιλοτέχνηση ηρώων και εμβληματικών προσωπικοτήτων των απελευθερωτικών αγώνων και των Σερρών σε δημόσιους χώρους.

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και της πρότασης της Επιτροπής “Ελλάδα 2021 -Σέρρες 2021” έχει διττό στόχο. Αφενός να τιμήσουμε τους ήρωες μας και αφετέρου να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές την αγάπη για τους ήρωες και τα ιδανικά που οδήγησαν στην ελευθερία της πατρίδας μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την παρουσίαση της εικαστικής παρέμβασης.

Ο κ.Χρυσάφης ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη Κυριάκο Αβραμίδη για το έργο του, καθώς και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» Βασίλειο Κατιρτζόγλου, την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ Χρύσα Παλάζη – Τσοχατζίδη και τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Σερρών Σύλια Ζέττα για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης.

Ο κ.Χρυσάφης τόνισε ότι το έργο της απεικόνισης των ηρωικών μορφών συνεχίζεται στο πάρκο στο πρώην στρατιωτικό φούρνο και ακολουθούν παρεμβάσεις σε τοίχους στην περιοχή του Δημαρχείου Σερρών και στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

Εξάλλου, το επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να υλοποιούνται από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ και οι μεγάλες εικαστικές παρεμβάσεις για τον καλλωπισμό των ακάλυπτων επιφανειών οικοδομών.

Ετικέτες

Στην ανάδειξη των τουριστικών προορισμών και μνημείων των Σερρών με την τοποθέτηση 50 έξυπνων πινακίδων σήμανσης προχωρά ο Δήμος Σερρών.

Οι πινακίδες, που ήδη έχουν αρχίσει να τοποθετούνται σε 28 τοπόσημα και μνημεία του Δήμου, καθώς και σε 22 κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης, παρέχουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες πληροφόρηση στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ ενσωματώνουν και την τεχνολογία QR Code.

Μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, μπορεί κάποιος από το κινητό του να συνδεθεί με την ιστοσελίδα τουρισμού του Δήμου Σερρών, tourism.serres.gr και να ενημερωθεί για όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς να αποκτήσει πρόσβαση σε χάρτες του Δήμου.

Τη δράση με τίτλο «Εφαρμογές και Σήμανση Τουριστικών Τοποσήμων και Μνημείων» παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού Γιάννη Γάτσιου μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου τοποθετήθηκε μία από τις πρώτες έξυπνες πινακίδες.

Όπως είπε ο κ.Χρυσάφης, η συγκεκριμένη δράση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο, εντάσσεται στο πρόγραμμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Σερρών που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

«Οι πινακίδες σήμανσης συμβάλλουν στην προσπάθεια που άρχισε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και την οποία από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διοίκησης του Δήμου Σερρών θέσαμε ως προτεραιότητα για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Με τη σήμανση σημείων, που έχουν ιδιαίτερο τουριστικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον οι Σερραίοι γνωρίζουν καλύτερα την πόλη και τον Δήμο, ενώ οι επισκέπτες μαθαίνουν την περιοχή μας και την πλούσια ιστορία της», τόνισε ο κ.Χρυσάφης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως γνωστοποίησε ο κ.Χρυσάφης, ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει και στην τοποθέτηση πινακίδων ονομασίας οδών και ιστορικών πληροφοριών με την τεχνολογία QR Code σε τμήματα δρόμων της πόλης.

Ετικέτες

Μία γιορτή για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τον δημόσιο χώρο αποτέλεσε η Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο που διοργάνωσε σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021.

Για δύο ώρες από τις 10:00 έως τις 12:00 πραγματοποιήθηκε συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Κων. Καραμανλή και Δημ. Φλωριά μεταξύ των οδών 29ης Ιουνίου και Υψηλάντου με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας Σερρών.

Παράλληλα, οι Δημότες έδωσαν το δικό τους μήνυμα για μία πιο βιώσιμη και φιλική πόλη χωρίς αυτοκίνητα συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Με τα δικά τους ποδήλατα έφθασαν στον χώρο των εκδηλώσεων μαθητές από το Συγκρότημα Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καθώς και μικροί ποδηλάτες, τους οποίους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Με τη σημερινή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο κορυφώνονται οι δράσεις του Δήμου Σερρών για τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Μία εβδομάδα κατά την οποία μέσα από συνέργειες με διάφορους φορείς προωθούμε την ιδέα της βιώσιμης μετακίνησης προτρέποντας τους πολίτες να υιοθετήσουν εναλλακτικούς τρόπους για να κινούνται στην πόλη», τόνισε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Η προσπάθειά μας φυσικά για μία προσβάσιμη σε όλους, πράσινη και όμορφη πόλη δεν σταματάει εδώ.

Συνεχίζεται με δράσεις και έργα που υλοποιούμε και δρομολογούμε στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και του Αντώνη Τρίτση».

Εξάλλου, στο πλαίσιο της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού για θέματα προσβασιμότητας και παρουσίαση του προγράμματος space4people και στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών.

Επιπλέον, το ΔΙΠΑΕ παρουσίασε τη Μονάδα Προσβασιμότητας που έχει έδρα στην Πανεπιστημιούπολη Σερρών και απευθύνεται σε φοιτητές των τμημάτων Σερρών, Κατερίνης και Κιλκίς, ενώ το ΚΤΕΑΛ Σερρών προώθησε το μήνυμα της ασφαλούς μετακίνησης στην εποχή της πανδημίας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, ποδηλατικοί Σύλλογοι κ.α.

Ετικέτες