Gr. Typou

Σε πλήρη ετοιμότητα για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων της περιοχής ευθύνης του από αύριο, Δευτέρα 12 Απριλίου είναι ο Δήμος Σερρών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν  προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων για την ομαλή επιστροφή καθηγητών και μαθητών στα Λύκεια και την επανέναρξη  της δια ζώσης διδασκαλίας.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί ενδελεχείς εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού σε όλα τα Λύκεια, τα οποία ο Δήμος Σερρών έχει προμηθεύσει με απολυμαντικά, αντισηπτικά και όλα τα αναγκαία υλικά καθαριότητας και υγιεινής.

Μάλιστα, ο Δήμος Σερρών ενόψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας ενίσχυσε  το προσωπικό καθαριότητας στα Λύκεια με επιπλέον άτομα, που μετακινήθηκαν από σχολικές μονάδες που συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

«Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, η πρώτη μας μέριμνα ήταν η ασφαλής λειτουργία των σχολείων και η θωράκιση  μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων όσων εργάζονται στις σχολικές μονάδες από την πανδημία του κορωνοϊού.

Για αυτό και πέραν των υποχρεώσεων της πολιτείας ως Δήμος δεν φειδόμαστε προσπαθειών και πόρων, προκειμένου να διασφαλίσουμε  τη μέγιστη ασφάλεια στα σχολεία μας», τονίζει ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Τα μέτρα που εφάρμοσε και εφαρμόζει  ο Δήμος Σερρών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συνεχείς απολυμάνσεις  ψεκασμούς, όπου είναι αναγκαίο, καθώς  και εργασίες καθαρισμού, δωρεάν διανομή μασκών, δωρεάν rapid tests σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στα σχολεία, εγκατάσταση και λειτουργία πυλών θερμομέτρησης κα.

«Στον Δήμο Σερρών βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στις ανάγκες των σχολείων και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εύχομαι σε όλους καλή επιστροφή στα σχολεία με ευλαβική προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας», καταλήγει ο Δήμαρχος Σερρών.

Ετικέτες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                      Σέρρες 9 Απριλίου 2021
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                  Αρ. Πρόσκλ.: 13
Δ/ΝΣΗ Δ/ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Π Ρ Ο Σ
Τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
του Δήμου Σερρών
Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων
Σκουτάρεως & Επταμύλων

Έχοντας υπόψη:

- το υπ’ αριθ. πρωτ. 18318/13-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α με θέμα ¨Σύγκληση συλλογικών οργάνων των δήμων, των περιφερειών και των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων, κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19¨, διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο όπως εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητα βιντεοκλήσης κλπ, δηλ. με έκδοση πρόσκλησης από τον Πρόεδρο, με την οποία θα περιγράφεται η δια τηλεδιάσκεψης λήψη των αποφάσεων,
- την υπ’ αριθμ. 40/20930/31-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης, Γεν. Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α.

- τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 77 του Ν. 4555/2018 και

- την υπ’ αριθμ. 687/30-09-2020 απόφαση Δημάρχου Σερρών,

Σας προσκαλούμε, στην 13η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα γίνει δια τηλεδιασκέψεως την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00' μ., μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων WEBEX, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Ετικέτες

Το Τμήμα της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με τις Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, συνεχίζει το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου με Drive through rapid tests και rapid tests αντιγόνου και την ερχόμενη εβδομάδα (12-18 Απριλίου).

Τα σημεία δειγματοληψίας των Drive through rapid tests στη πόλη των Σερρών είναι :

- Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 και ώρες 9:00 -14:00 στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά

- Τετάρτη 14 Απριλίου και ώρες 9:00 – 14:00 στο 1ο χλμ Σερρών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Εθνικού Σταδίου.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου και ώρες 9:00-14:00 θα διενεργηθούν δωρεάν rapid tests για πεζούς στην οδό Δορυλαίου (θερινό θεατράκι).

Επίσης, την προσεχή εβδομάδα το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται και στην Δημοτική Κοινότητα Προβατά για διενέργεια rapid tests την Τρίτη 13 Απριλίου στο κτήριο της Κοινότητας και ώρες 10:00 -14:00.

Οι πολίτες οφείλουν απαραίτητα να γνωρίζουν ότι:

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική

  • Για μετακίνηση αποστολή sms στο 13033 κωδικός 1

  • Πρέπει να έχετε μαζί σας την Αστυνομική Ταυτότητα

  • Να γνωρίζετε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

  • Σε έλεγχο μπορούν να υποβληθούν και παιδιά άνω των 12 ετών

  • Απαιτείται αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος.

Ετικέτες

Το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ενημερώνει για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα voucher «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ».

Το πρόγραμμα αφορά στην, υπό προϋποθέσεις, απόκτηση των μαθητών tablets, αξίας 200 ευρώ.

Η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τις 5 Απριλίου για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Ειδικότερα για τα κριτήρια:

-Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

-Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.

-Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ

Ο δυνητικός δικαιούχος (Αιτών/Αιτούσα) εισέρχεται στο δικτυακό τόπο του Προγράμματος ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ στη διεύθυνση: www.digital-access.gov.gr

Οι κάτοικοι των περιοχών Αγίου Ραφαήλ, Φλωρίνης και Σαρανταπόρου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σερρών (Αν. Θράκης 5) κατόπιν ραντεβού (τηλ.: 2321066415) με την προσκόμιση:

  1. κωδικών taxisnet,

  2. ΑΜΚΑ αιτούντος,

  3. αριθμού μητρώου μαθητών και

  4. Υπεύθυνη Δήλωση την οποία θα παραλαμβάνουν από το Παράρτημα Ρομά.

Ετικέτες

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 450.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανακατασκευή της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών διασφάλισε ο Δήμος Σερρών.

Την έγκριση της αίτησης που είχε υποβάλει ο Δήμος ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

«Η εξασφάλιση της έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 450.000 ευρώ για την αναβάθμιση της πίστας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών είναι μία μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Σερρών», δήλωσε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Πλέον προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του έργου, προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να παραδοθεί μία σύγχρονη, κορυφαίων προδιαγραφών πίστα στο Αυτοκινητοδρόμιο ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και την ανταγωνιστικότητά του σε διεθνές επίπεδο».

 
Ετικέτες