1. Home
  2. /
  3. Ο Δήμος μας
  4. /
  5. Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα
  6. /
  7. ΕΣΠΑ 2021 – 2027
  8. /
  9. Επικαιροποίηση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων...

Επικαιροποίηση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ ΒΑΑ) του Δήμου Σερρών»

 

Η πράξη «Επικαιροποίηση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ ΒΑΑ) του Δήμου Σερρών», προϋπολογισμού 30.000,00 ευρώ, εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ:

Το αντικείμενο της πράξης αφορά την παροχή υπηρεσιών για την πιστημονική και τεχνική υποστήριξη του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο επικαιροποίησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ ΒΑΑ) του Δήμου Σερρών.

Παραδοτέα της πράξης αποτελούν :

1) Αξιολόγηση – Αποτίμηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης-Έκθεση αξιολόγησης της υφιστάμενης ΣΒΑΑ Δήμου Σερρών.

2) Επικαιροποίηση της Στρατηγικής ΒΑΑ και Συμπλήρωση Εντύπου Υποβολής – Τεύχος επικαιροποιημένης ΣΒΑΑ Δήμου Σερρών, προσαρμοσμένης στις νέες απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

3) Υποστήριξη κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης της Επικαιροποιημένης ΣΒΑΑ από την ΕΥΔ Π.Κ.Μ. – Έκθεση σχετικά με την ανταπόκριση σε παρατηρήσεις και Απόφαση Ένταξης της ΣΒΑΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΑΞΗΣ:

Σκοπός της συγκεκριμένης Πράξης είναι να επικαιροποιήσει την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του νέου Σχεδιασμού και ειδικότερα σε όσα αναφέρονται στο με αριθμό 124143/21.12.2022 έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής Σχεδιασμού & Αξιολόγησης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με «Κατευθύνσεις για την επιλογή και σχεδιασμό των στρατηγικών στο πλαίσιο των ΟΧΕ, ΟΧΕ-ΒΑΑ και ΤΑΠΤΟΚ» για την προγραμματική περίοδο 2021 – 2027.

Η επικαιροποιημένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών θα περιλαμβάνει ένα σύστημα αλληλένδετων δράσεων που επιδιώκουν την επίτευξη μακροχρόνιας βελτίωσης των οικονομικών, περιβαλλοντικών, κλιματικών και κοινωνικών συνθηκών της περιοχής παρέμβασης του Δήμου Σερρών και θα επωφεληθεί το σύνολο των κατοίκων ήτοι 73.847 (σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Απογραφής 2022).